All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

För att lägga gatsten

Kommer du att snubbla i trädgården? Om du inte har bestämt dig för att välja en stenlag eller hellre kan det vara meningsfullt att ta med egna färdigheter i matematiken.

stenläggning

- Heller är nog svårare att lägga till dem som aldrig lagt sten förut, eftersom det finns en ökad risk för att tippa på grund av små oregelbundenheter, säger Knut Arne Aaltvedt på Aaltvedt Stein.

också Landscaper januari Nilsen anser att gatsten är lättare att få om du är nybörjare i sten lägger disciplin, eftersom en rätt underlag är avgörande för ett bra resultat.

- Beläggningar kan vara enklare att få, men alla ojämnheter blir också mer synliga, säger han.

Läs också: Hur man lägger gatstenar

Lägga gatsten

gatsten: Hur ska orsaken se ut innan du lägger gatstenar. Foto: Ill .: Asak Miljøstein

Vid grundläggningen av grundstenen är grundarbetet avgörande. Massorna nedan måste vara väl avtappade för att undvika teleproblem. Enligt Ellen Heieren Schumann på Asak Miljøstein bör först ha en fiberduk i botten, så att massorna inte blandas med de nya massorna.

- Lägg sedan ett 15 cm lager lager av grus och kyla. Detta bör stämplas bra och slutligen sätta ett lag med subbus, säger hon.

Nilsen tillägger att du i allmänhet ska välja en beläggningssten eller beläggning betong om du vill stjäla uppkörningen.

- Det handlar om trycket från bilen bättre fördelat på stenläggningen i stället för större ganska lika enkelt luta, och i vissa fall till och med bryta, sade han.

ADVERT

Mest populära