All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Tips för dig att möblera Vit

De flesta hantverkare är ärliga och ärliga, men det finns några undantag. Konsumentrådet mottar varje år tusentals förfrågningar från konsumenter som är missnöjda med köpta handverktyg.

- Gör ett grundligt jobb med forskning först - det är inte nödvändigtvis så mycket arbete, men det kan spara dig lite problem efteråt. Var också ute i god tid. De bästa hantverkarna är vanligtvis bokade först, har kreativa ledningar på ifi. nej, Bjørg Owren.

Det finns många fördelar med att välja vitt arbete. Här är några tips för att hitta hantverkare:

1. Få fler erbjudanden.

Då får du en bra översikt över pris och kvalitet. Läs dock prisanvisningarna noggrant och kontrollera att de består av samma arbetsuppgifter. En hantverkare är skyldig att rekommendera åtgärder som ger bästa möjliga resultat - och omvänt att avskräcka lösningar han / hon inte anser vara bra. Det billigaste erbjudandet är inte nödvändigtvis det bästa.

2. Kontrollera alltid företagets referenser

Har hantverkare gjort ett bra jobb för andra, desto mer troligt att han / hon gör ett bra jobb för dig också. Har de mästerskap? Är de medlem i en branschorganisation? Be om certifikat och certifieringar. På kompetenskontroll. nej, du kan kontrollera om hantverket faktiskt har de godkännanden han / hon säger. Att prata med vänner och bekanta som har anställt hjälp är alltid en fördel.

3. Undvik svart arbete.

Kontrollera att ditt företag är registrerat i Brønnøysundsregistret och se till att du får en faktura med organisationsnummer och moms. På www. pro. nej, du kan hitta företagets bokslut.

4. Alltid teckna ett kontrakt

Det sparar dig eventuellt för mycket besvär efteråt. Kontraktet ska innehålla en beskrivning av vad som ska utföras, material, som kommer att göra jobbet (lärare eller skicklig?), Pris, tidpunkten för betalningen, datum för färdigställande och förtydligande av vite, principerna för prissättningen av de extra kostnader och andra förändringar i antaganden. Standardavtal kan laddas ner från Internet. Du som konsument ska aldrig hållas ansvarig för HSE.

5. Betala aldrig i förväg

Huvudregeln är att den betalas i perioder för arbete som görs och förskottsbetalning rekommenderas inte. Kontantbetalning på över 10 000 kronor rekommenderas inte. För större projekt borde en bankgaranti krävas för att säkerställa några fordringar i två år efter slutförandet för att säkra konkurs.

6. Kontrollera hela jobbet noggrant innan du betalar slutlig avräkning.

Du kan bara begära en prissänkning om hantverket inte kan eller kommer att rätta till felet eller bristen. Det är inte möjligt att kräva prissänkningar för otur.Om beloppet behålls för fel eller brister som inte korrigeras ska detta belopp återspegla värdet av det återstående arbetet. Om du inte är nöjd med resultatet kommer du att ha fler klagomål: Hantverkskommittén, MLF: s lokala spektrumkommitté och konsumentrådet.

ADVERT

Mest populära