All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tips för visning runt

Tips för visning runt

 1. Wet Code - 1994

Den rödhåriga skulle köpa en lägenhet på första våningen. När hon bad om rekognosering och utvärderingshjälp under den andra tittningsrundan, fann hon sig plötsligt i källaren med ett meddelande att lukta i alla kryckor och krokar.

- Det här går bra, här är det inte luktar mögel, sade experthjälp henne slutligen och förklarade att mögel i källaren är inte bara skadligt för förvaras i källaren, men också för hela lägenheten byggnadskonstruktion, särskilt olyckligt för dem som bor på första våningen.

Vi har alla farbror eller svärfar med starka åsikter om vad som är bra och vad som är dåligt att investera i fastighetsmarknaden. Min är civilingenjör och arbetar med uppgradering / åtgärda fel i gamla flerbostadshus, som i de allra djungel av välmenande råd och fixa idéer, bestämde jag mig för att lita på honom. Och eftersom bostaden äntligen är på plats för mig tyckte jag att det var dags att dela denna kunskap med DinSide-läsare.

Magi gräns

I grov ritning, kommer du att ha ett hem som är så skadefri som möjligt, du bör utesluta mestadels byggda före 1925.

- Hus byggda före 1925, många potentiella problem, säger byggnadsingenjör. De största problemen är:

 • dåligt isolerade hus, som ger stora värmeförluster och höga elräkningar
 • Brännbara byggmaterial
 • fuktskador, mögel och svamp. Kombinationen av tegel och ved är inte gynnsam, och du kan få ditt hus upp till taket.
 • Devils. Skakke väggar och sluttande golv kan se Nuss charmiga utom synhåll, men när bokhyllan står i brygga ut från väggen och pennan rullar ut i korridoren varje gång du sätter det från dig på golvet, kan det snabbt blivit en stor irritation.
Titta på trävillor byggda under samma period bör du också vara medveten om detta, särskilt fuktskador.

- Det är lätt att bli bländad eftersom kosmetiken är vacker, men vi ser ofta exempel på att skador avsiktligt stängs under senare uppgradering och renovering.

En viss fuktskada är synlig. Andra är tyvärr lite bättre dolda. Se mer

Efter kriget

är huset man tittar på byggnaden efter kriget du är långt borta från den magiska 1925-gränsen men hus byggda under perioden 1950-1970 kan också innebära problem. Till exempel används många plaströr som inte är idealiska på lång sikt. Dessutom finns det sällsynta membran i våtrum byggda under denna period, om inte bostaden har uppgraderats.

En förklaring är att hem som byggdes under denna period hade mestadels badkar. Så fukt från golvet var sällan ett problem och det var inte nödvändigt att 100 procent vattentät golv.Vattnet gick ändå direkt till avloppet.

Problemet uppstod när de som tog över lägenheten på 80-talet slängde ut badet och lade kakel utan att lägga membran. Dessutom är det faktiskt ett problem att vi nu duschar mycket oftare än tidigare, så det kommer att bli ett mycket större tryck på substratet.

Här kan du läsa mer om membran, våta normer och vattenläckor.

Ojämna 80-talet

Har lägenheten uppgraderats? Och i fallet - när? Som en tumregel är det lämpligt att vara extra försiktig om boendet uppgraderades på 80-talet. Det finns ju många exempel på bra hantverk från det här decenniet, men det kännetecknas av mycket farväl, vanligt arbete.

Förutom att kontrollera extra väl alla hantverk som utfördes på 80-talet är det viktigt att kontrollera alla uppgraderingar. Bland annat: Är det ändrade fönster? Är taket ändrat? Är fasaden bibehållen? Hur är strömförsörjningen? Har fasadisolering gjorts under senare tid?

Du bör leta efter detta när du tittar på det.

Läs mer om bostadspotentialens krispunkter.

Vilken byggperiod rekommenderas om du köper?

Även om allt detta stämmer är expertens slutsats klart: Att köpa en bostad från 1990 uppåt, med badrum godkända enligt branschens våta norm, är den största chansen att undvika obehagliga överraskningar.

Det är dock viktigt att du inte köper en ny lägenhet med blinda ögon. Fel har gjorts och mer kommer att göras, och slarviga och skadliga aktörer är ett ökande problem inom byggbranschen.

När det gäller externt underhåll är det ofta värt att köpa en lägenhet i en tegelbyggnad. Detta hjälper dig att undvika underhållskostnaderna för bakgrundsbilder: färg och färg.

Det är lätt att bli kär i rosetter och stuckaturer, men det är viktigt att inte blanda. Se mer

Absolut fel hus, på rätt ställe.

Detta är som sagt en grov översikt över vad byggnadsingenjören rekommenderar. Men ska du stänga dina ögon och fortsätta om du ser drömlägenheten, i en potentiell mögel, svamp och eldfälla från 1910, i det perfekta området?

- Titta på hus eller lägenheter byggda före 1925, kanske du vill investera i processen. Du bör också ta med en expert och betala honom $ 10.000 för att kontrollera att allt är bra, istället för att kosta 500.000 dollar efteråt.

Du behöver inte förtvivla, med andra ord ska du falla till hyttlägenheten med svensk spis, skål och stuckatur. Det gäller bara att göra ordentlig forskning.

Fler brännbara bostäder från DinSide Properties

 • Dessa hus / lägenheter kommer att öka mest i värde
 • Selveier, dela eller bond lägenhet? Läs mer
 • Är du upptagen i era och stilar och kan se när ett hus är gjord på fasaden? Ta DinSide Building Style Test här
 • Testa dig själv: Pratar du mäklarspråket?
 • ADVERT

  Mest populära