All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Kakelplattor

När du lägger stora plattor, rekommendera inte halvförband som ett leggmönster. Kakelarna ska flyttas till maximalt 1/3 bredd i förhållande till varandra. Detta eftersom plattorna kan vara svagt krökta, kanten är den lägsta punkten och mitten av plattan är högst.

Stora kvadratiska plattor borde inte flyttas överhuvudtaget. Det kommer att vara bäst med raka strängar.

Planläggning

Mycket sällan är rummet bara så stort att du kan börja vid en vägg med en hel kakel och sluta till nästa vägg utan att behöva klippa in i den sista kakan!

Därför planera läggningen noggrant på förhand. Mät rumstorleken och plattorna inklusive injekteringsröret, och börja med mitten av golvet med en hel kakel och lägg ut mot kanterna.

Enkelt mätplattor och fällor

Det finns ett bra hjälpmedel för flammätning som ska köpas: Den här briljanta plywoodplattformen har markeringar avsatta på båda sidor, i fem olika färger. Märkena visar skift genom skiftning hur högt eller långt du kommer med en 15 cm kakel plus gemensam, en 20 cm kakel plus gemensam etc med de vanligaste kakelstorleken.

Dark Wing

Den mörkare fogen är bättre. Fogen är mer porös än plattan själv och kommer att locka smuts och smuts. En mörk ledning stannar ganska längre.

Vid stora ytor bör dessutom en mjuk höjd läggas till ca. var sjätte meter.

Lätta eller glidande?

Det finns inget som en glidbeständig kakel som är lätt att rengöra. Ytan på en plåtsäker tegel är som en glidpapper, där smuts och smuts vanligtvis håller sig bra. Om du vill ha ett slipfritt keramiskt golv som är lätt att rengöra, rekommenderas konstruktioner med många och något breda leder. Visst i en mörk färg som inte ser smutsig ut efter en kort stund.

ADVERT

Mest populära