All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tips för en prydlig tid

Hallen är ofta inte det rum som får mest uppmärksamhet när det gäller att göra det snyggt, trendigt och smart hemma.

Inte heller är korridoren det rum du tänker på när lagringen ska planeras. Något många ofta hamnar bittert ångra när de upplever hektiska morgon stunder där ingen kan hitta rätt jacka och vantar, pengar som försvinner och nycklar som aldrig är där man är bomb noga med att låta dem.

Det är när du tänker; Jag skulle ha haft lite extra knagger och hängde upp mina kläder.

Skapa en bra första intryck

är inte bara tid mycket upptagen utrymme som bör fungera för alla fastighets invånare, men det är också rummet du som gäst i huset allra första meddelande. Då är det självklart att det inte skapar ett särskilt bra första intryck om allt är flytande så fort du går över dörren.

- Det är klart att det är trevligt att bli hälsad med ett snyggt och prydligt rum när du kommer hem, eller kommer att besöka någon, uppgav inre stylist Birgitta Roald till Bonytt. nr.

- Håll reda på smart lagring, visa upp dina trevliga saker och använd också trevliga inredningsdetaljer i det här rummet. En cool avföring med en färgstark kudde, ett foto du gillar att titta på och kanske några stygn; Det är inte bara vardagsrummet som förtjänar att vara trevligt.

OBSERVERA: Du behöver inte skjutdörrar för att utrymme ska hänga i korridoren. En hylla med knagger under, eller en dekorativ twig kan också göra användningen. Foto: Foto: Alvhem Mäkleri

Använd tid att få det fint

Interiørarkitekt Marius Brandlistuen i Oslo är också en fläkt, för att tillbringa lite tid och ansträngning för att få det fint i hallen.

- Hallen är första intrycksgästerna och besökare får reda på vem som bor här, om du inte räknar med ytterdörren, förklarar Brandli till bonytt. nr.

- Så att ge en signal om vem som bor här och vilken typ av människor du är kan vara både roligt och personligt.

De tips som gör tid för en trevlig plats att komma hem till

1. Rengöring

Det är uppenbart att en familj på 3, 4 eller 5 har många jackor, hattar, halsdukar, vantar och paraplyer. Men kom ihåg detta: Inte allt behöver lagras i korridoren hela tiden.

Gör dig själv vana att packa upp ytterkläder som inte hör till säsongen du är i just nu. Gå kritiskt genom mängden kläder, kasta eller kasta bort plagg som är trasiga eller som du inte använder längre.

2. Se till att utrymme

Hallen är ofta inte det rum som har de flesta kvadratmeter i hemmet. Det är därför det är värt att göra smart. Betting på massor av förvaring, både lagring och lådor är idealiska.

Välj grunda skåp med skjutdörrar i smala ingångar.

3. Satsa på två klädstänger

De allra flesta av oss har flera korta kappor än fotsida kläder.Har du barn i huset, det är också okej med barnens förvaring når sig själva. Är högt i tak kan ha hög garderob med två klädstänger, där barnkläder hänger lägre och kortare jackor toppen.

4. Drawers & Knagger

Gör din egen lättare: Att söka efter ytterkläder, nycklar eller mail kan vara en riktig tjuv. Foto: Foto: Sveinung Bråthen / Tia Borg Central

Buckets eller korgar som är lättillgängliga där hattar, handskar och halsdukar kan kastas Oppi omedelbart vid inträdet, är mycket effektiv när det gäller att hålla koll. Om du har barn kan det vara smart att satsa på kurvor i olika färger, så det är lätt att veta var dina egna saker hör hemma.

barn och vuxna har varje gren

Krokar på väggen av de våta jackor och regnkläder kan också vara fördelaktigt, för att väta tvätten är inte hängande upp mantlarna i en garderob.

Det finns oändliga typer av krokar på väggarna, så här kan du satsa på någon som passar antingen inredning stil i allmänhet, eller någon som ger tid en pigg och unik touch.

5. Köp Shoe Rack

Inte bara är det lättare att hitta i sko kaos om du har ordning och system av skor och stövlar på hyllor eller Shoe Rack, men skorna lever också längre om de lämnas på ett korrekt sätt.

6. Sats med möbler som har fler funktioner.

Sittplatser eller lådor med lock ger praktiska kombinationslösningar.

- Tänk lite smart, du kan dra nytta av praktisk lagring och en känsla av bättre utrymme och mer ordning i korridoren, förklarar Brandli.

- Till exempel, om du har möjlighet, är det bra att ha byggt hyllor i väggen. Annars kan du dra fördel av rummets höjd och få fler hyllor uppåt längs väggen.

7. Dra nytta av väggen

Saker som inte används så ofta kan lagras på hyllor högt på väggen. På det här sättet sparar du utrymme vart du behöver det och har fortfarande tillgång till saker.

Brandli tror att många människor tenderar att hålla väggutrymmet lite för heligt, och tror inte att de borde vara rädda för att använda väggen för att införa lagringslösningar som gör hallen mer praktisk.

Ett måste i utkanten

- Det gör också korridoren snyggare och gästerna får ett bättre hemintryck när de kommer in. Kom ihåg att sätta din egen knagger eller hängare eftersom gästerna kan sätta på ytterkläderna, det känns trevligt och genom tanke, avslutar den inhemska experten.

8. Golvresistenta golv

Mattor är inte idealiska i korridoren där det ofta trängs in med både smutsiga fotbollskor och våta stövlar. Lägg på golv som tål vatten och spill, till exempel kakel eller vinylbeläggningar.

9. Ljus upp

Bra belysning är viktigt i alla rum, även på korridoren. En bra lampa eller spotter ser mycket ljus när ren och tvätt, men det är också trevligt med vägglampor som kan ge stämningsbelysning på natten, eller en skrivbordslampa om du har ett bord där nycklar och inlägg.

10. Skapa en fast ställning för saker som hör hemma i en tid

Köp en liten cylinder eller en liten skål där nycklarna kan stanna - eller investera i ett nyckelskåp. Om du har en hylla eller ett litet bord på korridoren kan det vara smart att skapa ett utrymme för post som kommer in eller lämnar huset.

11. Förstora med spegel

SET FÄRG PÅ TID: Glöm inte tiden när huset kommer att ha själ och charm. Rummet är det första som möter gäster som kommer till ditt hem. Foto: Foto: Inger Marie Grini / Espen Grønli

För att hänga upp en stor spegel är ett känt knep för att skapa en känsla av mer ljus och luft i rummet. Du kan också använda detta i korridoren. Kom bara ihåg; Om du är rörig och smutsig kommer det också att fördubblas visuellt om du ser det som det är och i spegeln.

DUBBELFUNKTION: Låga bänkar i korridoren ger både sittplatser när skor är på och av, samt extra förvaring. Foto: PHOTO: Marbodal

12. Ger rummet liv och personlighet

Rama dina barns konstverk, måla en vägg med tavlan färg så att gästerna kan skriva en hälsning, det finns nästan inga begränsningar när det gäller att skapa en tid att trivas i.

Interiørarkitekt MNIL Kathinka Dalseg har Mer bra vandringstips:

  • Garderob i höjd: Placera två garderober över varandra för att frigöra garderobsutrymme. Som regel har en familj många jackor, men bara några långa lager och rockar. Se till att du har tillräckligt med knagger.
  • Förstoring: Eftersom ingångar är små är det effektivt att dekorera med speglar som ett rymdförbättrande element.
  • Belysning: Om du har spegelrelaterad belysning är det viktigt att placera belysningsarmaturen nära spegeln så att ljuset inte blandas bortom rummet.
  • En ruta för varje: Välj en förvaringslåda för varje familjemedlem. Smart att hoppa rep, tennisbollar och andra saker. Krokar, skåp eller skoplaskor för alla cykelhjälmar kan integreras med skohyllor.

Läs också:

Håll i ordning med smart förvaring

Hitta massor av bostäder inspiration i vår inspiration guide

Möbler som håller reda på röran

Att hålla reda på badrummet

Så smart du Du har skrivit 51 m2

EN RUM IN ÄVEN ÄVEN: Tiden kan vara mer än bara en sluss mellan inifrån och ute. Gör rummet snyggt med personliga detaljer och inredning. Foto: FOTO: Elisabeth Hilde / Hus med bilder

ADVERT

Mest populära