All egendom: trädgård, kök, inredning >> Kök

Tidlös elegans i köket

När luckor började lossna efter mer än 30 års användning, var tiden mogen för en fullständig rehabilitering av vårt gamla kök, säger mamman i huset.

Alla gamla möbler har rivits och planlösningen ändras när renoveringen startade. Rummet öppnades till ett av vardagsrummen. Dessutom byggdes en terrass med glasfönster för att rymma ett stort matsal som är i daglig bruk. Här har familjen en äventyrlig panoramautsikt över Oslo.

I arbetsköket har paret valt en klassisk inredning i modern landstil, som tål eld utan att bli snabbt föråldrad eller sliten. Mannen i huset föredrar att ha högt kök, men det skulle inte vara en mamma. Lösningen blev en kompromiss, eftersom delar av de mer dekorativa elementen i landsköket släpptes. Dekorativa sockerbetor blev bland annat tappade för att få det mest strikta uttrycket. Extraktionsfläkt i stål, extra bräda med induktion och gasflamma och granitplatta runt kaminen spänner ytterligare hela.

Smart: Bakom garderoben är dörrarna ett komplett "tvättstuga".

Fooling Solutions

Det nya köket skulle rymma mycket, inklusive "tvättstugor" och "vinkällare". Detta löstes genom att placera tvättmaskinen och torktumlare i en stor garderob. När skåpdörrarna är stängda är tvättstugan dold och ljudet från maskiner i drift är minimalt.

Mor i huset älskar att laga mat med inspiration från Medelhavsländerna och bjuder ofta på gäster till middag. Sedan serveras vin till läckra rätter. Paret ville spara vin vid rätt temperatur i köket. Genom att installera ett vinhus med kylegenskaper får vinet rätt förvaring.

Alla köksskåp är monterade hela vägen upp till taket för att undvika dammlager på toppen. Vissa av skåpen är utrustade med glasdörrar, så glaspärlorna syns i ljuset även när de inte används. Skifferplattor har lagts på golvet. Under plattorna finns uppvärmda värmekablar, vilket gör golvet bekvämt och bekvämt.

Rymlig matsal: Den gamla terrassen är byggd med glasfönster och rymmer idag en ny matsal. Här kan du njuta av en äventyrlig utsikt över Oslo.

Tailoring

genom att slå ut väggar och bädda terrassen har köket blivit en väl fungerande vardagsrummet på nästan 50 kvadratmeter. De två barnen i den 12 och 14-åriga familjen har ofta vänner hemma efter skolan. Därefter spelas datorspelet på TV: n, som placeras i en handhylla bokhylla i rummet.

- Vi letade efter en bokhylla som kan klä skåpdörrar i köket, och bestämde sig för att få hyllan skräddarsydd av möbeldesignern och -snekker. Nu har vi en praktisk hylla som ingen annan måste göra och passar våra behov perfekt. De hantverkare som har utformat och gjort arbetet har levererat bra resultat.I vardagsrummet med mjuka soffor och stolar finns det också TV.

Här kan föräldrarna stänga dörren och njuta av en lugn stund när ungdomarna är hemma med sina vänner i rummet.

- Att bygga om bostaden har varit ett stort jobb. Men nu att allt är rent och städat, är det bara ett nöje att bo i det nya köket - omgivet av mycket ljus och luft, säger hemmafru.

Tre smarta tips:

* Låt ett par skåp gå helt och hållet till bordsskivan. Då får du mer lagringsutrymme.

* Behöver du tvättstuga på gården, bygga den i skåpet.

* Om du inte har vinkällare, sätter en cool vinlista in i köket.

Konsumentinfo:

Köksdetaljer:

Invita Kökcentrum aS,

tel. 64 00 70 10

www. invita. nej

Spis, kokkärl,

gasflaska, vinskåp:

Miele aS,

tel. 67 17 31 00

www. miele. nej

Fläkthuvud:

Thermex Scandinavia aS,

tel. 22 21 90 20

www. THERMEX. nej

Kakel:

kakel

tel. 22 88 47 10

www. kakel företag. nej

Läs också:

6 tips för renovering av låga budgetkostnader

Du behöver inte tömma din plånbok för att göra köket till en ny. Här är sex tips för enkel och prisvärd förnyelse av köket.

ADVERT

Mest populära