All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tid för att uppgradera skåpet?

Det lilla huset med ett hjärta på dörren är en gammal bekant för många lantlig Norge. Men det är en utdöd tävling. Eftersom vi alltmer kräver våra fritidshus.

Om att bära vatten, hugga ved, eld i spisen och tömma latrinen innan var synonymt med semester och en kränkning av vardagen, vill ha mer och mer till Högre standard när vi först måste ta en av våra efterlängtade semesterveckor. Varför måste vi leva med en sämre standard när vi ska koppla av och vila än när vi är hemma?

Och medan vi kan uppskatta att få ut frustration när hugga ved eller uppskattar ett lugnare tempo och bara bonde romantik i det behöva tvätta håret i badkar, det finns en aspekt av kabinen under de flesta vill bli hantera: bullriga toalettburar.

Användbar online

 • Sängkläder från stugan. nej
 • Hushållsundersökningen från Norska Hytteförbundet och stugan. nr.
 • Cabin Square. com
 • - I den norska stugan tradition som det ofta har varit ett uthus i bilden, men trenden under de senaste åren är att folk vill ha det mer och mer bekväma när de är hemma, säger Gunnar O. Isakstuen Stavlund, general manager och partner i Stavlunds fastighetsmäklare i Fredrikstad till DinSide.

  Trodde du att stugan var billig? Så mycket kostar kabinen sommaren

  Innan du bestämmer vad du ska göra med toaletten situationen vid stugan, är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer.

  • Vilka möjligheter finns i kabinen?
  • Hur viktigt är anläggningarna för dig?
  • Hur ofta använder du hytten?
  • Hur mycket pengar vill du spendera?
  Enligt Stavlund där en punkt du inte kommer bort, oavsett vilket alternativ du väljer, bör den godkännas lösningar.

  Värdeökning

  Vad som händer med kabinvärdet kommer troligtvis att vara en avgörande faktor för många. Planerar du att sälja stugan trots allt? Hur påverkar värdet någon uppgradering?

  Enligt Stavlund kommer generellt sett tjäna din investering genom att tillsätta vatten garderoben - och anslut stugan på offentliga vatten och avlopp.

  - Du kanske också kan tjäna extra på detta, men det är omöjligt att säga ett visst nummer.

  Stavlund konstaterar att detta är föremål för det faktum att det inte kräver ovanligt stora investeringar.

  - Det är en kost / nytta fråga. Stugorna ligger mycket isolerad eller långt borta annan egendom eller infrastruktur kommer att kunna oproportionerligt högre kostnader än genomsnittet för sådana investeringar, och när det inte är säkert att det lönar sig i form av högre salgsum.

  Hur mycket kostar din stuga? Ta reda på med vår skåpkalkylator.

  Är det något som köparna frågar efter?

  - Det är en av de saker som folk lägger på.Om du väljer mellan två olika ställen kommer hytten med inloppsvatten och dränering att säljas först på en svår marknad - och på en bättre marknad kommer det att kunna bli bättre.

  Han säger vidare att det är ett av många ämnen som köparna ber om. Plats, standard, vatten och dränering eller andra anläggningar, båtutrymme ... Det är summan av de faktorer som gör en stuga eftertraktade.

  Alternativ

  Standard

  Vad är viktigt för dig att ha i din stuga? (14%) 185

  Dusch (14%) 177

  WC (13%) 173

  Vattentätning (15%) 190

  999> Kjøreveg till dörren (10%) 134

  Förtöjnings (7%) 90

  Diskmaskin (4%) 57

  Bricka (4%) 49

  Lagring (2%) 23

  Avstvemningen styrs inte och speglar endast läsarnas egna åsikter.

  Det finns ett antal olika alternativ. För att ta reda på vilken som passar dig bäst, rekommenderar vi att du kolla in de olika alternativen. Vi har delat in dem grovt i följande kategorier:

  Privy

  Biologiska toaletter

  • förbränningstoalett
  • vattenklosett
  • (. Tryck länkarna ovan för att läsa mer om de olika lösningarna)
  • Avgörande faktorer < 999> När du investerar i en ny toalett, kommer priset troligen att spela en stor roll för de flesta. Här är det också viktigt att titta på det totala priset: Hur mycket kostar toaletten, hur mycket kostar det att installera - och hur mycket kostar det?
  Dessutom är toalettens kapacitet avgörande: Hur många kabin använder? Och hur många dagar om året? När man tänker på det är det också viktigt att tänka i god tid. Är det möjligt att familjen kommer att öka - inte bara nästa år, utan de kommande 10-20 åren?

  En annan sak är platsen för stugan själv: Är det möjligt att fästa i det befintliga avloppssystemet? Har kommunen kapacitet att tömma - och ge det tillstånd att bygga - privata septiktankar?

  Fallhöjd är också viktigt att inkludera i beräkningen. Några av lösningarna kräver ett visst vertikalt avstånd mellan toaletten och tanken. Men de mest grundläggande faktorerna är: Finns det något vatten i stugan - och vad sägs om kraften i?

  Vilken toalett har du valt för din stuga? Har du bra eller dåliga erfarenheter med någon av produkterna i artikeln - eller med någon som vi har utelämnat? Känn dig fri att dela med andra läsare i debatten nedan.

  ADVERT

  Mest populära