All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tiden att tänka på garaget?

Men innan du renoverar garaget golvet, se till att det är torrt, platt och dammfritt. Om så behövs kan du sanda ytan, men i de flesta fall kommer noggrann rengöring och avfettning vara tillräcklig.

Du får kompletta lösningar för korrekt uppgradering av ditt garagegolv från Hagmans på Industrial and Housing Floors (IBG).

Reparationer

Sår och hak repareras med lämplig massa.

Om det finns markerade sprickor eller skåror i golvet, kan dessa med fördel avhjälpas med hjälp av en lämplig golvplatta.

Färg

Tvåkomponent golvfärg rullas på golvet - minst två lager.

Nästa steg är det första färgslaget. Du får tvåkomponentsfärg som är väldigt robust, vilket ger en jämn och fin yta och är lätt att hålla ren. Det kan tåla kemikalier och olja och eliminerar eventuell fukt från betongen.

På porösa substrat kan det vara fördelaktigt att tunna det första området av denna vattenfria golvfärg med 10-20 procent vatten för bättre penetration.

Förstärkning av "hjulspår"

"Spårspåren" appliceras på en viskös gul yta.

När golvfärgen är torr, är det dags att märka de körytor du vill förbättra. Varje bilspår ska vara ca 40 cm bred och ca 5 meter lång, vilket skulle passa de flesta vanliga personbilar. Applicera sedan en speciellt målade färg som är relativt viskös.

Sand är nyckeln

Sand strös i våtlacken.

Stänk i den våta, viskösa målaren sanden som kommer med golvpaketet. Sprid ut det så att färgen är helt mättad med sand. Var noga med att ta bort bandet inom en timmes tid så att den inte klibbar betongen och färgen.

Överflödig sand

Avlägsna onödig lös sand.

Om lacken är väl mättad kommer det alltid att finnas några lösa sandkorn på ytan. Använd ett grovt slippapper och dammsug efteråt.

Mer lack

Slutligen appliceras en topplack med viskös gul yta.

Nu är det dags att måla en topplack för att göra dina nya bilbanor perfekta. Lägg till en ny masksöm längs kanterna och rulla på toppen.

Klar att använda

Efter ungefär en vecka är den redo att köra bilen.

Vid normala sommartemperaturer kommer du att kunna gå på golvet efter en dag medan du väntar en vecka innan du kör in i bilen.

ADVERT

Mest populära