All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Tid att måla huset?

Att måla huset är ett stort jobb, så det första måste du bestämma är om du vill göra jobbet själv eller tar ut det till proffs. Om du tvättar ditt hus vartannat år, ta bort björnbäret och huset ser nyfärgat ut längre.

Tvätta

Tvätta före målning, pekar heidi ut. Detta är en av de viktigaste, bara tänka på hur fönster / trädgårdsmöblerna ser ut ibland. Kom också ihåg att tvätta ändväggen. På stående panelen är detta den mest utsatta platsen för skador på skador. När huset är torrt ta en runda och kontrollera ytorna.

Har huset stått för länge utan behandling så att ytan är torr och kritad? Då måste du slipa 1 kapp innan du lägger på toppar. Om ditt hus är utsatt för en björnbär, stryker du på en svamp och algerrapa innan du målar. Kom ihåg behandlingen av endemannen! Använd kvalitetsverktyg och kvalitetsfärg, vilket ger dig mycket irritation och irriterande egenskaper.

Läs också:

Hur mallar som du gamla träpanel

Det är tillåtet att vara full av tall, speciellt om du har bott i ett hus med väggar av gulnat, mörka träpaneler på trettio år. Vår expert berättar hur du ska ...

Så här gör du det grundläggande arbetet

1. Kom ihåg att använda en tvätt som är avsedd att rengöras före målning! En sådan tvätt mattar också ner ytan så att ny färg binder bra till substratet. Följ anvisningarna på flaskan. Tvätta underifrån och uppåt. Om ytan är mycket smutsig, använd en borste och lång skaft.

Skölj sedan väl med trädgårdsslangen.

2. När fasaden har torkat, skrapa du all lös färg.

3. Om träet har skadats måste borden bytas ut. Måla aldrig över trä som är rutt.

4. Täta sprickor och hål med latexfogar.

5. I grund och botten alla nakna träar

6. Var särskilt uppmärksam på den grunda ändväggen och andra kanter.

7. Använd produkter från samma tillverkare att -grunning och ytbeläggningar

Se också:

Därför bör du fundera huset nu

Grundläggande fasad innan vintern kommer och släpper fuktskador och nedsmutsning av nya och bart trä.

På nästa sida kan du läsa mer om vad du behöver för färgen.

#br

Vi kontaktade Jordan hos Product Manager Heidi Amundsen för att höra vad de rekommenderar. "Använd rulle och använd borste i vinkel mot detaljer, hörn och krokar. Både rullen och borsten är vid behov ansluten till förlängningsaxeln. Det är snabbare att använda rull och det ger också ett mycket bra resultat. Det vanligaste misstaget av borstning är att du får för tunna färgslag på de plana glatta områdena. När du använder rätt kvalitetsrull, lämna lämplig tjocklek på färgfilmen. För tjock är så illa som för tunn. "

Du behöver det här:

- Stege, byggnadsställ eller hiss. Föreställ dig säkerheten, om du använder stegar, se till att den stöds. Att hyra en byggnadsställning eller hiss kan vara en bra och säker lösning.

- Förlängning Shaft

För att rengöra

- plast hink, svamp, skurborste och en lämplig renare.

För borstning och skrotning:

- Slippapper 100.

- Skrapor, en i 50 mm bredd och en smalare som kommer i alla stygn och krokar.

- Latexfug

För priming och målning:

- Maskeringstejp, satsa på det blå moderna tejp som kan vara i upp till 120 dagar utan att fastna.

- 8 liter rullspann så att du inte behöver måla hela tiden.

- rulle (7 cm vertikala paneler, 14 cm för att presentera)

- Pen-pump: 120 mm, ergonomisk utomhus borste med vinkel som är en förutsättning för fästförlängningshandtag. 75 mm oval (eller 65 mm), 45 mm / 35 mm ovala och fönster borste 20mm

- Long Brush 70 mm, särskilt trevligt att komma till strax under -Moniga stall / krokar och slutet säd. Det är klokt att välja kvalitetsborstar och rullar. Slutresultatet blir bättre, det är roligare att måla med dem och de pågår ett tag om du behandlar dem ordentligt.

- Färg eller färg till primer och topplack.

Läs också:

Hur man får en julklapp på mindre än en timme

Har du knappast tid att svinga julens skrapa? Vi visar dig de snabbaste tripparna för ett obefläckat hus!

Vad ska jag välja?

  • Oljebi är en "tunn bök" som ger en genomskinlig yta. Håller i ca. 4-5 år behöver inte priming
  • Superbeis är ett akrylbaserat gallringskägg med längre livslängd än oljedjuret. Står för ca. 8 år, kräver inte primer.
  • Farmfärg: Täcker oljeprodukt med en levtid på ca. 4 år. Begränsat färgschema.
  • Oljeavfall är täckt med färg. Står för ca. 7-8 år.
  • Akrylbaserade, långvariga produkter: Beläggning som färg och stående i 12 år. Kräver priming nytt material. Det finns också en omfattande behandling på marknaden i 16 år.

Har du frågor om färg, skicka dem till Heidi S. Sørensen här.

Läs mer om de vanligaste fel på nästa sida.

#br

De vanligaste misstagen

Tid optimism. Det tar tid att måla ett hus, åtminstone om du ska göra det ordentligt. Några år regnar det varje annan dag under längre perioder. Tänk också på att aldrig måla i direkt solljus. Detta begränsar antalet färgtimmar avsevärt, särskilt på husets sydmur.

Slurv med grundarbetet. Det tråkiga arbetet är avgörande för ett bra resultat. Det finns inga genvägar här. Försiktighet måste vidtas för att försäkra sig om att färgen är ordentligt förseglad och att skrapa färg som en flaska.

Blanda färg från olika tillverkare. Använd inte gammal färg som du hittat i källaren eller en färgstänk som du fått från din granne. Färgsystemet idag är uppbyggt för att matcha. Det är viktigt att välja ett varumärke och ett system för hela arbetet. Annars gäller inga garantier om du behöver klaga efter några år.

Hård med verktyg och borstar. Kvaliteten kostar lite extra. Kvalitetspennor är lättare att arbeta med och resultaten är ofta bättre. Om du behandlar dina borstar bra kan du också använda dem senare.

Rör för tjock. Många tror att de sparar en päls genom att måla lite tjockare, men i stället riskerar du ett resultat där färgen lätt flagnar eller sätter på färgpulver.

Felaktig färg. Använd din tid för att välja färg. Tänk dig att du kommer att leva med ditt val för kanske 10 år eller mer. Tonade med olika färger satte de sig mot husets vägg - var snäll och gå lite för att se den. Hjälp för färgvalet finns på sid. a. vid:

www. Jotun. com

www. Nordsjön. com

www. Flügger. com

ADVERT

Mest populära