All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Dags att byta ut dörrmatta

Om din matta är trött och gammal så kanske det är dags för en ny. Men innan vi handlar har vi ett par expertråd vi gillar att dela med oss. för en dörrmatta är långt mer än en dörrmatta. Det är inte färgen och texten på mattan som är nödvändig. Att välja rätt matta kan också spara dig för mycket irritation och arbete, och spara golvet för slitage, smuts och smuts.

Lämplig för lera och fukt

Gunni Marie Blunck, marknadschef på Forbo Flooring

-En bra dörrmatta är så mycket mer än en trevlig hälsning. Det kommer att absorbera fukt och ta bort smuts från skor, vänder Gunni Marie Blunck golvleverantör Forbo Flooring företag.

som golv leverantör hon avser att golven kommer att förbli attraktiva även i bruk, och därför talar hon mycket med kunder om dörrmattor. Principerna för skrap- och torkzon är desamma om du kör ett hotell eller ett privat hem.

- Men i praktiken finns det tydligt några olika lösningar, hon skrattar.

Gunni rekommendera med mattor både på utsidan och på insidan av dörren och matta på insidan kan mycket väl vara lite stor. För det är säkert att folk slutar och torkar på benen innan de går in. På en matta som tar upp fukt får människor klev lite när de går över det, och i ett privat hem, är det ett bra ställe att lämna sina våta skor.

- Så här sparar du både golvet och dig själv, säger hon.

Företrädesvis bör det finnas en skrapmatt ute och en matta som absorberar fukt inuti. Om du inte har något överlägg över entrén, ska mattan vara väl dränerad. Se till att du får en som är stadig. Det finns ett bra urval i mattor med bra glidskydd.

En god matta ska vara stabil, absorbera fukt och ta bort svampar från skosålen.

ADVERT

Mest populära