All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Tid för terrass fläck

Nu är definitivt tid på året att tänka på ett nytt skikt av färg på terrassen golvet och glatt på trädgårdsmöbler och behandlat trä. Det finns en mängd varumärken att välja mellan, men varför välja inte en vattentät, miljövänlig produkt?

Vissa tror att vattentäta produkter inte klarar av den grova utmaningen som en uteplats golv utsätts för. Om arbetet är gjort korrekt och om du använder en kvalitetsprodukt kan du vara säker på att uteplatsen kommer att vara bra i minst tre år.

Följ anvisningarna

Noggrann rengöring och eventuell slipning som krävs för ett perfekt resultat.

Det är viktigt att träet rengörs noggrant och är absolut torrt innan fläcken appliceras. Var vänlig uppmärksam på väderprognosen. Terrassunderhåll görs bäst i vädret.

Om möjligt, slipa eventuellt trä.

Använd mycket penslar, men se till att det inte finns något kvarvarande damm som bildar en film på ytan. Torka bort överflödiga bin som inte tränger in i träet. Följ anvisningarna som medföljer produkten.

Testade terrasser

SP Testet har nyligen testat åtta terrasser från ledande leverantörer. Resultatet visar att den vattentäta terrassebok, Tinova UV Super Terrace från Nordsjö, röstades som det bästa av testet.

- Bakom denna produkt är många års forskning och utveckling, och vi är glada att kunna erbjuda våra kunder en produkt som de kan känna sig trygga, säger Jenny Lundegård, Innovation Manager i Nordsjö.

Hållbarhet - upp till fyra år

Terrassbökan är också utmärkt för användning på tryckimpregnerade trädgårdsmöbler.

Terrasserna i testet utsattes för stark UV-strålning och intensiv vattenbelastning. Efter provet bedömdes färgförändringar, blåsor, sprickor och övergripande utseende.

enligt tillverkaren uppfyller Tinova UV Super Terrace krav på färgstabilitet, ger det skydd för upp till fyra år, det torkar snabbt, det ger den nödvändiga UV-skydd och det kan brytas i många färger.

ADVERT

Mest populära