All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tid med uppgradering av köket?

FÖRE: FOTO: Simen Søvik mer EFTER: FOTO: Simen Søvik mer

En uppgradering av kök kan vara dyrt och tidskrävande, men det är inte en bra idé att ge köket en ny vår.

Vad du behöver:

 • Wall Panel
 • Montering Självhäftande
 • måttband / tumstock
 • Hand såg / pussel
 • Joint Pistol
 • Vater
 • Sandpapper
 • Tandad tandspackel
 • Maskeringstejp <999 > Silicon
 • Joint Jämnar / såpvatten
 • Med spisar det spelar ingen roll vad som finns på väggen innan. Oavsett om det är tapeter, färg eller kakel spelar ingen roll och plattorna är på plats under en eftermiddag.

Sådana register har blivit mer och mer populära de senaste åren och är tillgängliga från de flesta återförsäljare som säljer byggprodukter.

Det bästa är att de inte behöver ett certifikat eller omfattande kunskaper om renovering. Och du behöver inte gå för inköp av nya dyra verktyg.

Innan du börjar

Det första du behöver göra är att ta bra mått på väggen. Hur mycket ska täckas med nya tallrikar och hålla den med en tallrik i höjden eller har du två?

Kontrollera sedan att väggen är slät. Det behöver inte vara i bulk, men ojämnheter bör tas bort.

Anpassa plattorna

Det som tar det mesta är att skivorna anpassas. Om du har längd och höjdmål med dig i affären, kan du vara lycklig att få hjälp.

FALL HÖGER:

Vänligen stödja fallet så att du skär en rak linje. Observera att skivan är med den dekorativa sidan nedåt när du använder pussel. Med handsågen hade plattan vridit motsatt. FOTO: Simen Søvik Visa mer Gör själv själv bör kontrollera hur skivan ska sås. Här har vi använt Berry Alloc deras kök bänkskivor och de rekommenderar att låta dekorsidan bör uppåt vid användning av handsåg, medan dekorativa sidan bör vara nere om du använder sticksåg. Detta är för att säkerställa att plattorna från sågarna hamnar på höger sida.

Det bästa är om du lyckas använda så många skivor som möjligt. På grund av ånga och fett som kan lossa limet, undvik fogar bakom spisen och diskmaskinen.

Matchmönster

FUGER:

Plattor med kakelmönster har också falska leder. Då är det viktigt att plattorna träffar varandra ordentligt så att det inte finns någon dubbelkoppling i leden. FOTO: Simen Søvik Visa mer Börja i ett hörn och träna. Plattor med kakelmönster har leder på ena sidan, men inte på den andra. Då är det viktigt att en sida med fuge träffar en sida utan.

De bästa resultaten uppnås om ändarna du skär dig i ansiktet mot hörnen.

När längd och höjd anpassas kan du mäta avståndet till eluttag och andra "hinder" längs väggen. Pluggar måste vara placerade ovanför plattan. Det är därför viktigt att stänga av kontakten före mätning och mätning av hålet nedan.

Här kan du använda en hålsåg, men en vanlig såg eller sticksåg kan också användas för att klippa ut hålen.

Lim Lim

När alla sidor och hål är anpassade är det dags att städa köksdisken. Tvätta ytan väl, helst med avfettningsmedel. Gamla plattor kan behöva en runda sandpapper för att ge bättre vidhäftning till limet.

Ta bort plasten från skivans baksida. Plastet på framsidan kan fästas tills limet har torkat. Använd sandpapper på baksidan för att ge limet ett bättre grepp.

PUSS:

Ge baksidan en lite grov yta med sandpapper. Använd en skjutkudde för att underlätta arbetet. När sidan är borstad får limet ett bättre grepp. FOTO: Simen Søvik Visa mer Använd limet som tillverkaren och säljaren rekommenderar för bästa resultat. Applicera limet i två delar längs u-formen. Applicera det lim som skivan ska fästas på. Om en ny skylt skulle ses, sätta på ett lim där foget kommer.

FÖRDELAR LIMEt:

En tandad lim splitter fördelar limet bortom där skivans ledning eller start är. Då får du en mjukare fest. FOTO: Simen Søvik. Visa mer Använd en tandad limpistol för att dra lim över varandra.

Anslut plåtarna

Plattan ska vara 2-3 mm över bänken. Ett knep för att hålla skivan upp utan att falla ner är att lägga träpluggar eller använda mynt av samma storlek.

Placera plattan på väggen och tryck på med kroppen. Använd en vater för att justera den första skivan. Då blir det lätt att skjuta nästa platta fram till och samtidigt slå mönstret.

Stäng öppningarna

När alla plattor är på plats måste limet torka innan kanterna och hörnen förseglas. Med de plattor vi har använt, rekommenderas att vänta i två dagar. Sedan är väggen klar att försegla med silikon.

SILIKON:

Stäng alla hörn och öppningar med silikon. FOTO: Simen Søvik Visa mer Placera maskeringsband över köksdisken med en liten öppning i väggen. Placera också maskeringstejpen ovanför väggen med en liten öppning ner till bänken. Då får du en gris och övergången blir stabil.

Fyll i silikon i alla övergångar. Täck silikonet med tvålvatten och dra silikon utåt med en fuktkräm eller ditt eget finger.

Manlign som ger mindre utsläpp

ADVERT

Mest populära