All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Trä

Vi i Villa har pratat med snickare Lars Gunnar F. Sørlie om vad som är tillrådligt när man överväger att köpa nytt trä. Här får du snickarens bästa tips.

• Woody dressing

Det är viktigt att undvika sluttande plankar, hål i hyllan och synlig skada vid användning av trä som ytterpanel för huset. Också, kom ihåg att träbrädet ska spikas fast i fasaden.

• Träbeläggningsgolv

Välj plank som impregneras när man bygger en terrass. Det är också viktigt att ha en viss tjocklek på hyllan så att det inte finns något fel i golvet. Hylla bör åtminstone ha en tjocklek av 36 mm. Alla hyllor till terrassen ska fästas med skruvar. Om naglar används, kommer hyllan lätt att lossna.

• Träpanel för panel

Lämna träpanelen inuti och torka innan du monterar den på väggen. Det finns ofta fukt i trämaterialet, och det måste tillåtas torka innan planken läggs på väggarna.

• Woody trappor

Sortera det bästa materialet, vilket är rakt och utan hål i trä.

• Trevirke för konstverk

Vänligen välj furulister, de är fasta och kan limas i staketet.

• Träbearbetnings träverk

Använd impregnerat trä för räcken. Dekoration kan göras med en vanlig panelbräda.

Träpaneler

Träpaneler finns i många dimensioner och profiler. Välj en profil som matchar den andra stilen i huset.

Här finns tre vanliga panelvarianter:

• Classic / Swap Panel

Den här profilen består av plana underlag och överlägg med avrundade hörn.

På 1700-talet användes en bred bred panel med en relativt stark och bred profil. Bytpanel är ett barn av klassism, där den breda panelen dominerades, men med smalare, enklare och mjukare profil.

• Modern / Clear Panel

En klar panel - utan friktionsram - ytbehandlad med "driven-ed look" ger både kropps- och ögonsfred och en bra känsla. Även om uttrycket är minimalistiskt och modernt kan man aldrig tvivla på att det är sant trä och traditionella värden.

Det är exakt i sådana miljöer som trädstrukturen kommer till sitt fullo. Varken tapetet eller MDF-panelen kan skapa ett liknande humör.

• Traditionell / Rund fas

Profilpanelen fick sitt stora genombrott med den schweiziska stilen efter 1860 och blev genren i denna stil. Det finns speciellt fas- och personalprofilering i olika variationer och kombinationer som går igen och har fortfarande stor popularitet.

För mer information om trä:

Bergene Holm, www. Bergen Holm. com

H. C. Thauglands, www. Thaugland. nej

Oslo Trevarefabrikk AS, www. oslo träbearbetning anläggningen. com

ADVERT

Mest populära