All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Kakel över köksdisken

Bänkskivan för inredning och kök skyddas först med täckplast. Om diskbänken är i vattnet kan du börja den första kakeln över bänken. Bänken i vårt fall var helt rätt, så det var en lätt start. Om bänken inte är rak, måste den första kakeln torkas upp. Börja sedan med en annan kakel. Fältet mellan bänken och den andra raden måste vara mindre än plattans höjd på botten av bänken. När den första raden läggs, ska limet botas innan nästa rad läggs till. Detta förhindrar att plattorna säger.

Lim och härdning

Hur snabbt limmade härdare beror på limtyper och substrat. I små områden som köksbänkar och liknande, kanske du vill använda en så kallad pastalim. Det har blivit blandat så att du inte låter cement damm och mixer bob. Nackdelen med pastalim är pris och torkningstid. Det är dyrare att köpa och behöver längre att torka - i själva verket 4-5 dagar. Fuging kan inte börja tills limet är torrt.

Läs mer om kakel under Gör det själv.

Först märker du att bänken är i vattnet. Om inte, torka upp kakel nummer två underifrån och börja här.

Applicera lim med tandborste. Gnistan är tillgänglig i flera storlekar och med olika storlekar av garvning. Ju mindre chipet är, ju mindre spår av garvning.

Hitta mitten av väggen. Skär sedan som på varje sida. Justera så att skäret inte överstiger halva bredden på plattan. Använd strängen för att få samma injektionsmassa - liggande och stående.

Här skulle den andra plattan vara en svart och mindre kakel. Luta plattan på plats som bilden visar.

Här fanns också ett yttre hörn som krävde kisens jäsade kant. Sådan fermentering tillåter de flesta kakelleverantörer att erbjuda.

Med mycket smal kappa: använd en tänger som bilden visar. Skala först med kakelskäraren och skär försiktigt med tången.

Fukt appliceras diagonalt i båda riktningarna. För att förhindra luftblåsor. Använd en ljumskan.

Fukt är pulver blandat i vatten. Det bör finnas en liten vattenblandning noggrant. Massan behöver minst 10 minuter för att svälla, så gör fogen bra i god tid.

När fogen är torr, torka kakelarna med en dispenser eller svamp. Bär en mask när du vågar - det torkar mycket. En våt rengöring efter dammningen kan också behövas.

Silikon ger fina hörn och leder. Använd sprutpistol och välj silikon i samma färg som tätningsmedel.

Spraya på tvättmedel för att göra silikon bättre jämn. Mycket diskmedel - lite vatten.

Använd ett gummiblad som detta eller ditt finger. Sådana gumminor finns tillgängliga från rörmokare och vissa kakelaffärer.

ADVERT

Mest populära