All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Golvplattor

  • Plattor med märkning på baksidan är monterade med markeringen på samma sätt, så att mönstret på kakelens framsida är korrekt.
  • Keramiska plattor kan läggas på många olika sätt. De vanligaste läggningsmetoderna är vinkelräta, diagonala eller med förskjutning. Särskilda insnitt / mönster bör lämnas till professionella stenare / murare.
  • Om golv och väggplattor ska monteras vinkelrätt, är det trevligt om lederna på väggen och golvet möts med varandra, förutsatt att plattorna är lika stora. Basera lederna på väggarna, använd en ledning av linor för att ställa upp linjen mellan två motstående väggar. Lägg kakelarna efter kritlinjen. Börja i mitten. Om väggarna är snedställda måste kakelarna längs väggarna skäras skev. Det här är bättre än att vägg- och golvfogar inte möter varandra.
  • Det är väntat att göra en provlayout innan plattorna är limmade, för att se hur man undviker smala plattor längs väggarna. Detta visar också om väggarna i rummet är snedställda. Som plattor på väggen ska plattorna inte platta vid väggarna så smala som bredden på plattan.
  • För vinkelmontering: mäta längden och bredden på rummet och hitta mitt i rummet. Vänligen använd en ledtråd. Lägg en kakel på varje sida av mitten med ett veckat avstånd. Fortsätt lossa till väggarna (använd längdåkning). Försök att undvika att plattorna skär längs väggen / väggarna inte kommer att vara smalare än bredden på plattan.
  • För diagonal montering: mäta / dra diagonalerna i rummet med en repor eller placera två raka träbord / diagonaler diagonalt över golvet. Då hittar du mitten av rummet. Börja lägga här och arbeta mot hörnen. Justera leggingen för att undvika mycket små plattor i hörnen och längs väggarna. (Ibland är det omöjligt att undvika, men försök att montera de små plattorna på platser där de är minst synliga.) Använd fästet / strängen i lederna. Det bästa är att rita en rak linje (eller använd en rak plank) för varje ny rad kakel som ska monteras. Då kommer lederna att räta ut. Börja montera från mitten av rummet och arbeta inåt. Slutligen arbeta mot utgången.
  • Undvik att glida på plattorna medan du limmar botemedel. Om det är absolut nödvändigt att gå på golvet: lämna öppna fält.
  • Använd gummiklubben och lossa golvplattorna när de är installerade. Eventuella fel i plattorna som får dem att spränga kommer då att upptäckas innan golvet är klart.

ADVERT

Mest populära