All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kakel eller vinyl i badrummet?

En VVS måste vara konstruerade och tillverkade så att fukt laster i rummet inte leder till skador. Den involverar kontinuerlig vattentätt skikt, försiktigt täta runt, inspiserbare och reparerbara vattenförande installationer, i sjön i golvet och lutningen till avloppet och tillräcklig ventilation.

För golvet finns det två huvudsakliga material som används - keramiska plattor eller domstol beläggning av vinyl i en kvalitet som rekommenderas för våtutrymmen. De keramiska plattor kan båda vara gjorda av bränd lera, glas eller sten, medan vinyl är ett artificiellt material gjort av huvudsakligen av PVC och fyllmedel.

Oblastade cementbaserade plattor bör undvikas i våta zoner.

Fullt förseglade

STÄNG: Med våt vinyl får man en snyggt golv och fuktsäker, membran i en produkt. (Foto: Tarkett) "> Densitet Använda våt vinyl skapar en attraktiv golv och fuktsäker, membran i en produkt (Foto: Tarkett).

Våt Vinyl är en pott tätt material som ger en fuktsäker VVS. med våt vinyl får både tät membran och yta i ett enda lager. Det finns särskilda sorter av vinyl för vägg och golv. plastgolv rekommenderas i våtutrymmen är specialsamlingar för bostäder, liksom bland leverantörernas projekt kvaliteter. All våt vinyl är tät och av god kvalitet och uppfyller stränga krav

-.. vattenbeständigheten hos PVC kan också testas med användning av en vakuumpump efter installationen, för att säkerställa funktionalitet det kan också göras genom någon försäljning av fastigheten efter 5, 10, 15 eller 30 år . Denna möjlighet har inte några andra VVS-lösningar, säger Roger Sørlie, teknikchef på Gerflor

Läs också:. Vattentät med korrekt avpassat våtrum vinyl

keramiska plattor är inte i sig bevis, och installerat över en membran s om det våta rummet gör fukt säker. Eftersom du inte kommer senare att ha möjlighet att inspektera ångspärren eller se om den är skadad eller i gott skick, är det viktigt att membranet är i gott skick och leds sakkunnigt före plattsättning.

Välj kvalitet

KLASSIC: Klinkergolv med många fogar är slipfria. Fogarna är grova i ytan och gör att du känner dig trygg eftersom golvet är vått. (Foto: Golvabia) "> halkskydd: trägolv med många skarvar är halkfri Lederna är uppruggade ytan och gör att du trampa säker även när golvet är våt (Foto: Golvabia)..

Tiles kan ge ett exklusivt utseende och finns i en mängd olika utseende. Men det är viktigt att vara medveten om att kvalitetsskillnader mellan olika brickor kan vara stora. plattor av mindre hög kvalitet kan ha större fuktupptagning, har fördomar och något ojämn form. europeiska normer som reglerar Kvaliteten på plattorna är relativt generös, sett från nordiska förhållanden.Det lönar sig därför alltid att köpa kvalitet kakel, både därför att du är säker på att de stannar länge och eftersom de ser bra ut och är snabba att lägga.

LÄS OVS: Kvalitetsplattor kostar därför mer.

Särskilda typer vått golvvinyl för golv har ytterligare glidytor som gör den mjukare när den är våt. På samma sätt behandlas vissa keramiska plattor i ytan för att ge ytterligare skydd mot glidning. Små plattor, som mosaikplattor, har många leder och är mer grova i ytan än den glaserade ytan. Därför är denna typ av golv också mer glidbeständig.

Långvarig

Keramiska plattor finns i många prisklasser, liksom vinylbeläggning. Sammantaget skulle förmodligen kostnaden för ett nytt badrum blir lägre med vinyl än med kakel, både på grund av att priset per kvadratmeter är lägre och installationen är snabbare.

Båda typerna har en lång hållbarhet och ett nytt badrum gjort med kvalitet utförande på alla nivåer kommer att förbli stram under årtionden.

ADVERT

Mest populära