All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kakel i XXL-format

Ju större desto bättre heter. Och när det gäller keramiska plattor är allt rätt för att göra vackra mönster med stora kakel.

Höganäs Building Ceramics lanserar plattor i storlekarna 100 cm x 300 cm, 50 cm x 100 cm och 100 cm x 100 cm. Kakelarna kan användas både inom och utanför golvet, väggen och som kakelplattor. Serien heter Levitas, och XXL-plattorna heter T5, 6.

- Med stora plattor uppnås en hel och lugn i ytan utan många störande leder, säger Hege Björklund.

Populär serie

Plattorna kan användas på golv och vägg inomhus.

Sammansättningens tre stilar finns i fyra olika typer av ytor: en slät naturlig, en polerad, en högglans och ett strukturerat.

Den senare är glidfri och är därför lämplig för våtmarker, till exempel simbassänger, men också i hallar, hallar och liknande områden, hur många personer som rör sig.

- Detta är en mycket populär serie, tillgänglig i många storlekar. Plattorna är lämpliga för både väggar och golv och fasader, säger Hege Björklund i Höganäs.

Mycket färger och strukturer

Levitas T 5, 6 är en ny stor tegel från Höganäs.

Alla ytvariationer finns i en naturligt inspirerad färgpalett, allt från svart och antracit till en mellanprodukt till en beige och brun skala som matchar modern arkitektur.

Du kan välja att blanda färger eller ytstrukturer eller blanda stilar för att skapa ett diskret mönster.

Stora plattor är ofta extremt tunga, men dessa har en extra minsta tjocklek på endast 5, 6 mm. Detta gör det enkelt att hantera utan att kompromissa med de tekniska kraven.

- Klarplattor är tunga, men de är inte svåra att sätta och bryta, trots att de är stora, säger Hege Björklund.

Stora kakel - stora krav

Kakelarna tillverkas i Italien och förvaltas av Höganäs.

Stora plattor ställer stora krav på substratet, vilket måste vara absolut platt och stabil. Vid användning på badrumsgolv måste avloppet vara av rak och avlång typ för att låta golvet falla.

Plattorna tillverkas av italienska Cerdisa och har cirka 4 veckors leveranstid.

ADVERT

Mest populära