All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kakel balkong

För att kakel en balkong går bra. Om betongen är i gott skick är tätningen inte nödvändig. Vad du kan göra är att rengöra balkongen noggrant. Applicera sedan primer som håller fast vid betongen. Primeren måste torka i ca. 1 dag innan du börjar kakelstenen. Välj en standardplatta som är avsedd för extern användning.

Om betongen är dock gamla med stora sår eller läckor, är det rekommenderat att använda en tätning i form av membranet innan bruka. För detta kan du använda ett vanligt smörjmedel. Efter att membranet är på, följ samma procedur som ovan.

Du kan använda en vanlig standardavtorkning för plattorna utomhus. Mestadels använde samma tätnings inifrån och ut, men se till att fogarna tål att vara ute.

NB

Var noga med att använda plattor som tolererar norska vintrar. Vissa plattor är märkta för utomhusbruk längre söderut i Europa, där vintrarna är mildare, och kommer inte att klara våra kalla vintrar, trots att de är märkta för utomhusbruk. Därför är det bäst att få hjälp från din lokala flishandlare för att du ska få starka plattor.

En annan sak att tänka på är om det är fall / dränering eller liknande fall. Det är viktigt att det finns en nedgång i golvet så att du inte får stående vatten ovanpå plattorna. Om det inte är fallet borde du bygga upp så att det är.

ADVERT

Mest populära