All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Den kakel storlek, skärning och beräkning

För att skära plattorna används en skärare. Denna kan hyras eller lånas från chiphandlaren. Lägg kakel under repet och skala jämnt och försiktigt över kakan. Skrapa inte flera gånger för hårt eller med ojämn vikt. Sätt stiftet ner på plattan och tryck försiktigt med handtaget på skäret. Kakelskivan delar sig i skrapan. Vid mycket smala avlyssningar kan vara lämpligt att använda en diamant eftersom en bricka fräs inte skära smalare bitar än ca 2 cm. Detta finns vanligtvis hos en chip-återförsäljare. Vissa använder även flishuggen / ritsnål mot sprickbildning och brott av små delar av plattan med en tång (mosaik tång).

1. Det finns en skillnad mellan plattor i modulformat och icke-modulärt format. En modulär format är kakel storlek, inklusive uppskattade storleken på en fuga, medan icke-modulformat är bara kakel egen storlek. Var säker på den faktiska storleken på plattan innan du börjar.

2. Det finns två sätt att producera plattor: våtpressning och torrpressning. Våtpressade plattor har små avvikelser i storlek. Vid montering kan förspänning inträffa om detta inte kompenseras av justeringar i leddets bredd. Vid montering, använd flip-flops / flyers i stället för tvärsnitt eller snoddar. Vissa dra räta linjer med skarvslangen e. L. och montera kakelarna utan kostnad. Våtpressade plattor kännetecknas vanligtvis av längsgående spår på baksidan. Torkade pressar är av samma storlek, och säkert tvärsnitt / staket kan användas vid montering.

ADVERT

Mest populära