All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tight och frodig kök

Dekorera det utsökta dagsljuset för de rymliga och rymliga rummen.

Nu har entusiasten Stewart L. Stjernholm fått ett exceptionellt funktionellt kök.

- Det är i kök och badrum en tydligt se att tiden har gått och vi har andra behov i dag, säger Stewart.

Hushållskök

Lägenheten är en arv från vår arkitektur i hemmet. Att förvärva ett sådant hem lägger till några band till vad man kan göra med det.

- Dagens kök var maidens domän, förklarar han. Och för den delen skulle han vara inblandad i att designa den nya, i samarbete med inredningsarkitekten Johnny Pettersen.

Ta dig bort med den gamla rumdelaren med krypningen för pigan! Torka med väggar mellan tidigare kök och disk. Istället fick Stewart ett köksliv anpassat till våra dagar. Ett topputrustat kök med lättlagda ytor och den senaste gråt i kökstekniken.

- Köket renoverades någon gång på 60-talet, säger ägaren, som fick jobbet att vända skivor över säckväv väggar.

Gamla och nya

Med vinylplattor i svartvitt schack fick det nya köket en touch av både tradition och vår egen tid stil. Golvet hade tidigare dåliga sår efter skiljeväggar och var inte värt att bevara. Nya generationer av vinyl har också förbättrat sitt rykte för miljöhänsyn.

Och moderna skåp kom upp.

Samtidigt har den gamla stilen behållits. Traditionen av tro har inte kökslisten, och fönstren är smala. Endast värme är vedspisar från fönster och köksbänkar.

- Valet tror att en funktionalistisk skulle applåd, lättskött och bra att bo som det är, säger Stewart.

Färgbomber

Vad gör hela rummet till en stor och färgstark bild i ett annars tätt kök. Hela rummet blir energin i bilden, som med sina frodiga färger och glädje maten ordentligt belyst mot svart och vitt. En liten värme levereras med äggvita väggar.

- Balansen mellan tradition och förnyelse kan vara svårt. Nya invånare följer nya behov. Man måste våga ta ett rum och göra det själv, säger den glada ägaren.

ADVERT

Mest populära