All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Så slitna rottingmöbler kommer att vara så ny

Rattan möbler kommer att vara lite slitna över tiden - det kan finmålade. Det är ganska möjligt att borsta färg, men det är oftast ett mer krävande och tidskrävande jobb. Sprayer, men du måla på, kommer lätt till skrymslen och vrår, och jobbet är gjort i en handvändning.

Spray Paint Quick Bengalack kan användas på möbler som kommer att stå utanför och innanför, eftersom denna färg är mycket slitstarkt och tål elementen väl.

Rengöring viktigt

Rattan trä, som denna stol, kan rengöras med rengöring eller rengöring innan du målar. Men hur är det med konsten att måla, kommer färgen att sitta på den lite feta ytan?

- Det är en bra idé att måla på kunstrotting. Med det kan löna sig att spendera lite mer kraftfulla diskmedel först, som Kraftvask att ge bort lite fett ytan, råder Per Lund Nielsen teknisk service på Scanox, inklusive tillverkar Quick Bengalack.

Om Röttingen är mycket mjuk, så det blir en hel del rörelse i materialet när man sitter på stolen, kommer du förmodligen att upptäcka att det är knäckt upp något igen så småningom. Men det är inte ett stort problem, det handlar bara om att spruta lite mer färg senare.

Efter: Slitage är knappt synligt.

Spraymålningstips

  • Spraya många tunna lager än hellre, så undvik dig själv. Låt torka i 5-10 minuter mellan varje kappa, beroende på temperaturen.
  • Stå utomhus eller i ett garage där det inte finns någon risk för en liten gris. Det bör inte vara regn, men temperaturer ner till 5 grader går bra.
  • Om du till exempel lägger kartong från en kartong runt möblerna behöver du inte pissa på omgivningen.
  • Håll sprayen i rörelse hela tiden vid sprayning. Det bästa är att hålla om det 30 cm från möblerna.
  • Använd handskar och ansiktsmasker och bära kläder du inte är rädd för.
  • Tömning av munstycket efter användning förhindrar att färgen torkar i munstycket och blir därmed värdelös senare. Detta görs genom att spruta ner tills du hör att luften bara kommer ut.
  • Färgen kan lukta lite under de första dagarna. Är du har med möbler i, kanske du vill låta det få lite luft lite i garaget några dagar innan den finner sin väg tillbaka till vardagsrummet.

ADVERT

Mest populära