All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Så trollade Exklusive skruvhål

I vårt hus, hade vi en foder i obehandlad ek som fördärvades av stora skruvhål. Vi bestämde oss för att testa Liberon reparationsvax, en stift som kommer i många färger anpassade till olika typer av träarbete.

Det första du behöver göra är att göra den vuxna mjuk och formbar. Klipp av en liten bit och rulla den mellan fingertopparna tills den blir modellvis. Du kan också värma stiften under rinnande varmt vatten eller använda en hårtork (det sista vi gjorde när vi skulle täcka sprickor, och det verkade super).

Skjut vuxenbrunnen i hålet eller spricka. Dra över med en hård gummispark (stålspån kan skada trädet) för att göra ytan jämn. Då måste du borsta över ytan.

Eftersom vi hade en obehandlad träyta, använde vi bara fint sandpapper, men tillverkaren rekommenderar annars avlägsna överskott rester med polérull indränkt i vax remover.

Läs också:

En färgstark sensorisk

Senare sommaren och hösten behöver inte nödvändigtvis vara grå och ledsen, det finns många växter som färgar på hösten. Både fruktens och frukten av växten.

Slutligen gnidade vi en torr terryduk - och spetsen var borta! Upp nära och i gott dagsljus kan du se skogen har grejat med, men på något avstånd blir praktiskt taget osynlig, och mycket bättre än en rad irriterande hål ...

Tips! Är du i tvivel om vilken skugga du ska välja? Välj alltid en nyans lättare än träverket du ska arbeta med, då verkar reparationen mindre.

Före och efter:

ADVERT

Mest populära