All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så att de byggde egna växthus av använda material

När verkligheten Helsingborg började leta efter växthus upptäckte de snabbt att det kunde vara en dyr affär. Därför bestämde de sig för att bygga egna material.

- Alla byggmaterial i växthuset har sin egen historia. Vi blev förvånade över hur mycket folk kastar. Och de som kastar bort kommer att bli förvånad över att kontakta dem när de är på återanvändningsstationen och kasta saker, säger Kerstin.

- Växthuset har knappt kostat oss några saker, eftersom de flesta saker finns i papperskorgen eller någon annanstans.

Familjen använder växthuset nästan dagligen, såväl som året runt.

  • Låt fantasin blomstra i växthuset

Medelhavet nästa. Citrus träd och citroner bidrar till sommar känslan.

Läs också:

Hur man övervinner fleråriga stauder

Är du trött på att köpa nya växter för burkarna varje år? ? Det är inga problem att få både perenner, buskar och träd för att övervintra i krukor - bara ...

De äter middag där, med kaffepaus där när det regnar, eller bara sitta och vila där efter jobbet. Och precis utanför får betet.

- Det är som en dröm att sitta och titta på från växthuset.

Kerstin tog i orangerier i romantisk engelsk stil när hon utformade hur hon ville växthuset. Lars-Göran gravde sig själv till grunden och paret började titta igenom de material som de hade lämnat för att se om det fanns något de kunde använda för att bygga med.

  • Skapa en mini växthus av läsk flaskor

- Återigen hade vi en hel del tegelstenar från vår tidigere hus med anor från 1926, och en del när vi rev en vägg i vårt nuvarande hus för att renovera köket, säger Kerstin.

Resten av tegelstenen har Kerstin funnit via "givna annonser" och från en återlagd kakel. Två tegelstenar är från skorstenen i Kerstin Childhood Home.

Läs också:

Skaffa den bästa någonsin säsongen i växthuset

För att hjälpa dig att lyckas i växthuset, vi har sammanställt våra bästa tips och tricks för dig här. Läs bland annat om den viktiga ventilation och varför ...

De två stora, dekorativa tegel i väggen är från 1600-talet och kommer från ett före detta kloster, nu omvandlas till bostadshus i Wien, där Lars-Görans brorson liv. Tegelstenarna fann att de begravdes i gräsmattan.

Återvunna material

Fönstren hittade Kerstin i ett gammalt växthus som rivits. Hon köpte dem för tio kilo, och sedan anpassade Lars-Göran dem så att de skulle passa in i tak och väggar.

Nästan gratis. Nästan 8000 kronor kostar hela byggnaden.

Många av inredningsdetaljerna är de saker de hittade på stranden eller i återanvändningsstationen. Några av möblerna är från Ikea. En vacker gren har blivit ett still liv med en hängande doft in, en gammal stubbe blev en fin prydnadsartikel.

Läs också:

perenner som aldrig misslyckas

- Här är tre utsökta perenner som jag aldrig tröttnar på. De är så problemfria. Så fräsch, enkel och så vacker! , Gardening författare skriver ...

Kerstin och Lars-Göran är inte särskilt angelägna om att växa, men har mer citronträd som doftar gott och lyser upp i växthuset.

- Det är otroligt vackert med krispiga citroner i vackra burkar med patina, säger Kerstin.

  • Hitta växthuset för din budget

Hur man bygger växthuset:

1. De började riva upp och gräva buskar som står på torget. Sedan grävde de en grop på 5 x 3 meter, djup 80 cm.

Grävning. Första singeln, sedan isopor och settegrus.

2. Botten är non-woven. Runt kanten har Lars-Göran första murverk med leclock-block i tre rader, sedan gamla tegelstenar i ytterligare tre lager. Blockbonesna renoverades. De lägger ett lag med en singel i botten.

3. Över ettskiktet är 100 mm isopor (för att undvika kallt från början). Då är ett lag satt. Över den sätta gröt lagde de tegelgolvet i mönster.

Frameworks. Hjulen förstärktes mot vinden.

4. Träramen byggdes sedan med 70 cm höga balkar (90 x 45) med en bredd av 50 cm. Takskenorna spikades samman på marken och lyftes på plats efteråt.

I varje hörn spikade de upp extra snedstreck för att förhindra att takskenorna rör sig sidled i kraftiga vindar - med risken att glasrutorna brister.

  • Allt du behöver veta om växthus

5. Senast byggde de båtfönstret och lade takfönster. Fönstren som kan öppnas fångade dem från ett rivningsföretag och det stora fönstret som vetter mot dalen räddade dem under den sista sekunden från landning på sopbrand.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära