All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Till hyra stuga är en mysig familj stuga

Sirdalen är ett populärt stugområde nära Stavangerregionen.

Den lilla stuga i Sirdalen hade använts som en hyra stuga i cirka 20 år, innan stugägare Christian och Anne May Gorgas tog det över 2005. Det var Christians föräldrar köpte lodge i mitten av 1980-talet för sidan att hyra ut 20 år.

Renovering av hyttstugan

När Christian och Anne May tog över det var det ganska dåligt. Väggarna var mörka och golvet hade bra slitage. Anne May och Christian bestämde sig för att göra något åt ​​det. Resultatet var en total transformation.

Nu är det luftigt och varmt med konstant användning av jordfärger, gröna och naturliga element. Det har också fler rum och nya kök - bland många andra saker.

- Väggarna och taket var mycket gula och golvet var otroligt slitna. Här hade hyresgäster gått in med skidskor på benen, och det var dåliga märken på väggar och tak. De mörka väggarna gjorde kabinen verklig kompakt, berättar Anne May.

planritning Foto: Foto: Anne May Gorgas

FRÅN mörka och trånga att vilja OCH ÖPPEN: Interiören i köket var mörk och små funktionella före renoveringen. Foto: PHOTO: Privat och Per Erik Jæger

TRANG: Det gamla köket var trångt och opraktiskt. Foto: FOTO: Privatfoto

ÖPP OCH LUFT: Det nya, luftiga köket ger gott om plats för matlagning. Foto: Foto: Per Erik Jaeger

RYMLIG: Med den nya kök och vardagsrum lösning har familjen Gorgas fick en rymligare, ljusare och mer praktisk interiör. Foto: Foto: Per Erik Jaeger

Lite och lite i taget

stuga var inte erkänna

Paret började genast en totalrenovering. De byggde två sovrum, köket ersattes och badrummet var helt nytt. De ville också använda utrymmet mer och byggde loftet. Det har nu en kombinerad vind och lekrum och ett extra sovrum.

De bevarade det gamla tallgolvet, malade det och oljade det med ek. Det ger en rustik vimpel till inredningen, något Anne May är nöjd med.

- Det kommer bli lite grovt på en stuga, och dessutom är det bekvämt med tanke på att vi ofta går in och ut med skor här.

Öppet och ljust

HARMONISK FÄRGOR :: Anne May har varit angelägen om att dekorera med färger och element från naturen. De gråa, bruna och gröna nyanserna ger en bekväm och harmonisk inredning. Hon använder saker som vaser, kurvor, ljusstakar, kuddar och filtar för att göra interiören mysigt och inbjudande. Soffa och bord är från Ikea, medan de gröna kuddarna och pleddet är danska Swan & Taurus från Dfu-huset. Foto: Foto: Per Erik Jaeger

Eftersom kabinen är ganska liten, valde de att måla hela ljus för att skapa en öppnare uttryck och lägga ljus. De har gjort jobbet själv lite och i taget.Många av processerna har också gjorts flera gånger eftersom de har ändrat betydelsen av färger under vägen. Med två unga barn, jobb och studier var det inte lätt att komma undan genast.

- Det har varit hårt arbete. Men jag är en otålig person som gillar att få saker gjort. När jag stod upp och målade i 18 timmar, säger Anne May.

Hon är inredningsarkitekt och äger ett företag som heter AMG Interior Design.

Inspiration från naturen

Inspirationen är härledd från naturen, och färgerna på berg, träd och stenar har påverkat färgvalet av textilier, kuddar, filtar och filtar. Detaljer i brun och beige som passerar in i grå harmonisera med färgerna på berg och mark.

STUDI: Det gamla badrummet behövde en förnyelse, och det nya badrummet är nästan oigenkännligt. Väggar och golv har nya plattor och gamla badrumsmöbler har ersatts. Rummet är också förstorat med några centimeter. Foto: PHOTO: Privat och Per Erik Jæger

För att bryta jordens färger, har hon använt grön i olika nyanser som en spännande kontrast.

Hur man dekorerar med naturen

- Jag har försökt att uppnå en färdig stil på öppna planen genom att upprepa färger och material på olika ställen, säger Anne May.

Hon lägger det ljusa rummet varmt med renskinn, ull och mörkbruna detaljer som plockar upp strålens färg. Runt kabinen är det dekorerat med björkkvistar.

- Jag älskar färger och material från naturen, och björkbär är några av de finaste jag vet. Hemma har jag industriell stil, så jag skulle gärna ha det annorlunda här. Vi är mycket nöjda med resultatet och hela familjen älskar att vara här.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Hela familjen bor på 11 kvadratmeter

GREEN JOY: Det stora sovrummet, som ligger i den inbyggda i avsnitt får Anne valt en mjuk grön färg på väggarna. Hon är orolig för att gröna verkar lugnande och harmonisk. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Endast ett rum i arkitektens stuga

161 Norska barn saknar förnamn e

ADVERT

Mest populära