All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Tre verktygstips för golvfärg

Vi har hört det många gånger, med rätt verktyg, jobbet snabbare och bättre resultat än om du får det lite lättare. Men vad är det? När vi läser etiketterna på borstar och rullar verkar det som om det kan finnas så många. För att styra oss i djungeln har vi pratat med Jostein Brekka i Jordanien, vilket är en hel del råd.

1. Maskeringstejp

Tryck fast bandet fast på golvplattan längst ner på golvet, för att förhindra att färgen dra i listan.

- Du behöver ett bra maskeringsband med en bredd på 2, 5 cm. Gula från Tesa eller liknande passar detta, säger Brekka och förklarar att golvbrädorna måste maskeras före målning. Detta beror på att golvmålningen flyter så snyggt att den också kan krypa lite på listorna.

- Det vi inte kommer att ha färg, så fixeringstejp längs golvet och dra fingret längs kanten för att säkerställa att den är ordentligt fastsatt på listan ner till golvet. Då förhindrar du att färgen kryper under bandet, säger han.

2. Rulle, lång axel och rulle

Använd en rulle för jämn mark och få färgen i en rulle eller hink.

- Då behöver du en målningsrulle. Välj samma typ som för vanliga väggar. Den vi har är vit med en grön tråd, den har ett gångjärn som passar tjockt och sätter på färgen tillräckligt full. Viktig punkt, påpekar han.

Bredd på 18 cm passar i mindre rum, och speciellt bra om det finns lite krökning på golvbrädorna. Om golvet är 40m 2 eller mer, kan det vara lämpligt att välja en 25 cm bred rulle.

Vi förstår att tjockleken på rullan och bredden på valsen är avgörande. Korrekt rulle i kombination med golvfärg som flyter bra ger ett resultat att det ser nästan sprutbelagt ut, enligt Brekka.

Rullen är monterad på en lång axel. Då kan du arbeta upprätt, rädda rygg och knän och arbeta mycket snabbare.

- Häll inte färgen över golvet, men använd en rull- eller rullskopa. Sedan sprider du färgen jämnt och du kan snabbt rulla ut färgen, säger Brekka.

3. Lång borste

Använd en lång borste och applicera en full färgfärg till listan, vilket sparar tid och knän.

- En lång borste, även kallad radiatorborste, är användbar. Med den lägger du en solid färgfärg längs golvlistan innan du målar golvet med rullen. Då behöver du inte rulla så nära listan som du målar den på den. En lång axelborste hjälper också arbeta snabbare och snabbare. Du behöver inte krabba på golvet, som du måste med en liten borste. Välj en borste med minst 50 mm bredd, rådgör Brekka.

Montera rullen på en lång axel och sträck sedan över långa sträckor. Resultatet blir dödlig när du kan måla med långa, jämnaste drag. Du räddar ryggen och arbetar snabbt och effektivt när du står upprätt.

ADVERT

Mest populära