All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Tre tips för säker hushållstvätt

På våren byter mycket damm i luften. Det kommer från vinterstormigt land som inte har blivit upptaget, från eldstäder och ugnar, från träd och buskar som avger pollen, från avgassystemet till bilar och bussar och så vidare. Mycket av dammet sätter sig på bilar, fasader och fönster - och bör därför tvättas bort.

Tåla tvätt

- Var inte rädd att huset inte tål tvätt, säger Enrico Bastiani.

- Många är lite rädda för att använda vatten till huset. Men de behöver inte vara. Huset tål det. Det är helt ute i regn och allt väder ", säger Enrico Bastiani, målare och försäljningschef i Nordsjön.

Du ser snabbt om ditt hus måste tvättas genom att dra ett finger över tyget. Om du blir svart på din hand, är det dags att tvätta huset. Fasaden kommer att dra nytta av en städning, och vattnet kommer inte att skada huset - om du tar några enkla försiktighetsåtgärder. Här är tre tips för säker rengöring:

Tre tips

Kom ihåg att blötlägga fönstret medan du tvättar fasaden.

1. Stäng windows och sätt in ventilationsventilerna innan de startas. Då strömmar inte vatten i väggen och huset.

2. Använd slangen i stället för högtryckskolven. Du behöver mycket vatten och vissa rengöringskemikalier, i kombination med mekanisk borstning för att avlägsna smuts och damm. En högtrycksmaskin spränger lite vatten i hög hastighet och kan pressa vattnet i träet, bakom klädnaden och kanske till och med klä upp klädnaden om det kommer att bli dåligt.

3. Håll fönstren våta. Rengöringsmedel är frätande och kan skada fönsterglas och aluminiumramar. Därför är det viktigt att spola fönstren innan du börjar, och helst medan du tvättar också.

Fönsterfönstret

- Lämna inte tvättmedel på fönstren. Det är snabbt att blanda diskmedelet lite för starkt och det kan etsas på glaset, säger Enrico Bastiani.

ADVERT

Mest populära