All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Tre steg för att fräscha terrass med fläck

Både sol och regn utsätter terrängen för hårddisk. Efter en säsong ute i alla väder, kan det finnas behov av en förfriskning av ytbehandlingen före hösten och vintern.

En snabb sänka, en liten borste och en pensel gör underverk för väder-smidda terrasser.

"Det är inte ett stort jobb att tillämpa ett servicestrip på terrassen, säger Lars Petter Rustan i Jordanien.

LÄS OCKSÅ: Undvik de vanligaste uteplatsdammarna.

VELHOLDT: Uteplatserna ökar snabbt av vind och väder. Fort och lätt är det att behålla det. (Foto: Nordsjö) "> VELHOLDT: Terrassebeisen snart bärs av väder och vind Fort och lätt det är att behålla den (Foto: Nordsjö)..

Tillvägagångssätt:

användbara: Använd en terrass rulle med låsfunktion som arbetsvalsen både ansökan och att utjämna fläcken. (Foto: Jordan) "> användbara: Använd en terrass rulle med låsfunktion som arbetsvalsen både ansökan och stryk ut boken. (Foto: Jordanien)

1. Tvätta

Rengör smutsiga ytor fria från fett, alger och smuts. Använd lämpliga terrasser som kommer att fungera på ytan i några minuter utan torkning. Skölj sedan noga med vatten från slangen.

2. Puss

Om träet har blivit kakel och bländande, är trägolvet lätt borstat med fint slippapper. Lägg slippapper på en hyllning på långa axlar, så jobbet går snabbt och enkelt. Torka sedan av med en mikrofiber golvduk som tar bort allt slipmedel.

3. Hantera

När veden är återigen torrt och väderprognosen säger att det inte verkar få regn på några dagar, applicera ett skikt fläck i önskad färg. Boken appliceras snabbt med rulle på förlängningsaxeln och strykas ut med en bred platt borste. Alternativt kan du använda en speciell terrängull med låsfunktion som gör att samma verktyg kan användas både för applicering och strykning och förhindrar överflödig fläck på terrassen.

tunt lager

- Det är viktigt att fläcken inte bildar lager, säger Tommy Haraldseth support teknisk produkt på Nordsjö.

Så snart du får din tallrik uppdaterad och redo att motstå väderkrafterna genom en lång och mörk höst och vinter!

ADVERT

Mest populära