All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tre genvägar till billiga bostäder

Det verkar som om bostadsmarknaden är överdrivna, och de senaste sex månaderna har priserna gått sakta men säkert ett sätt: ner. Ändå måste du stanna, och för många är det fortfarande värt att äga, snarare än att hyra, även på en marknad där priserna faller.

Beräkna: Förtjänar det att äga eller hyra?

Nedgången har just börjat, vi kommer att tro experterna. Vissa människor talar om priserna till 2006 års nivå, vissa förutspår 20 posent falla, en del tror på en halv, medan de flesta människor tycks luta sig mot teorin att priserna kommer att vara ner några procent till under nästa år, innan kurvan åter vänder, och priserna kommer att börja öka igen.

Men för tillfället är det köparens marknad. Priserna pressas och erbjudandenen är i linje. Här är tre sätt att hitta potentiella hemma poliser.

Nytt pris

På toppen av Finn. nej just nu hittade vi den här lägenheten i Trondheims centrum till ett nytt och lägre pris. Foto: Sök. nej Visa mer

Det finns försäljning i Finns bostadsområde. nr. Ett antal bostäder har varit ute till försäljning under en lång tid, och i kampen för köpare sänks priserna nu.

När vi letade efter Finn. Nej, för hem med "nytt pris" fick vi över tusen träffar. Och om du skulle lura - "nytt pris" betyder "lägre pris".

Det är värt att kolla om det nya priset fortfarande är för högt. Kan det ha blivit sällan av en mäklare eller säljare med alltför höga förväntningar? Eller är det ett oattraktivt försäljningsobjekt som fortfarande har för högt pris?

Läs mer: Nu finns hemförsäljning på Finn. nej

Försäljningsförsäljning

Bostäder som säljs före byggstart är mest benägna att täcka försäljningen. Foto: Colourbox. com Visa mer

En sak är att få fastigheten till ett lägre pris. Om du köper bostäder på omslaget kan du få fastigheten till den tidigare ägaren att betala för ditt hem.

Om ett hus köparen underlåter att fullgöra sin del av ett köpeavtal, i detta fall för att betala för ett hem, kommer säljaren att kunna göra en utlösande försäljning. Om han inte säljer till full kostnad är köparen ansvarig för att täcka balans och eventuella kostnader. Du kan därmed få ett delsponsorerat nytt hem.

Här bör du också kontrollera om det finns speciella villkor kring fastigheten som gör det till försäljning, till exempel en överraskande hög offentlig skuld eller hyra.

Läs mer: Gör fynd på verkställighets försäljning

Forced

Foto: Bilden återges med tillstånd från mäklaren. Visa mer

När ett hem säljs för tvångsförsäljning, säljs försäljare snarast att sälja fastigheten än att få högsta möjliga pris.

- Tvångs ofta ger större chans att få fastigheten till ett lägre pris, säger

under chef för konsumentrådet, Torgeir Øines till DinSide tidigare i sommar.

Detta bekräftas av flera mäklare DinSide har varit i kontakt med.

Men du bör tänka på varför hemmet faktiskt är på tvångsförsäljning.Hade tidigare ägarens ekonomiska problem i samband med boende eller kostnader i samband med detta, eller om det fanns andra faktorer som spelar in?

Läs mer: Gör en levande kup

Är det verkligen ett fynd?

Innan du slår på bör du tänka på en sak: Varför kan jag köpa den här fastigheten billigt? Jämför med andra bostäder i grannskapet - och använd vår bostadsskatträknare för att se hur marknaden ligger i det området.

Kolla här: Hur mycket kostar hemmet?

ADVERT

Mest populära