All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tre av fyra nöjda med mäklaren

"- Hanne K. Railo, Eff köparen kommer att vara i händerna på mäklare säljer valt."

Tre av fyra husägare tror att fastighetsbyrån som de använde levereras verkar som förväntat eller bättre än förväntat. Det visar en undersökning som utförs av yttrande på uppdrag av fastighetsföreningens förening (Eff).

Tillfredsställelse är generellt högt i processen innan man tittar, men minskar efteråt.

Stor undersökning: Här är Norges bästa mäklare

Samtidigt som de informerades om att majoriteten är nöjd, har Eff också en översikt över områden där mäklare har en förbättringspotential.

- Den tydligaste feedbacken är att kunderna är minst nöjda med mervärdesskattens pris och på annonspriserna. Det innebär att det är en viktig uppgift för agenter att visualisera vad kunden får för sina pengar, vad mäklare jobb handlar om, säger Hanne K. Railo, chef för EFF.

En annan utmaning är att arbeta mer effektivt Kom igång med budgivningsturneringar.

- Det här är viktigt för kunden och vi ser att alla mäklare inte är lika bra. Och detta är ett av succeskriterierna för en mäklare, säger Railo.

Vill du köpa en fastighet nu?

Hanne K. Railo Eff Foto:. Eff Foto: EFF mer

Var inte bett

En annan utmaning är köparnas tillfredsställelse. Fastighetsmäklare bör fastställa intressen hos både köpare och säljare, men i undersökningen var det bara säljare som frågades.

- Varför?

- Mäklare tar hand om BIGs intressen, men i denna undersökning har vi valt huvudmannen, det vill säga säljarna, säger Hanne K. Railo till DinSide. nr.

Respondenter har blivit utvalda bland dem som har sålt bostäder via mäklare under de senaste sex månaderna, men köparna av samma hem har inte blivit ombedda.

- Köparen får det pris som mäklaren har valt, säger Railo och säger att detta är en undersökning av tillfredsställelsen hos dem som har köpt tjänsten.

Finns det något som överraskade dig i undersökningen?

- Nej, inte riktigt, vi har fått positiv feedback under vägen och ville klargöra det, säger Railo.

De mäklare kommer att sänka sina priser

omedelbart = god

De två saker som har störst påverkan på om kunderna är nöjda är hur snabbt försäljningen går, och hur bra pris mäklare uppnår. Ju högre priset desto bättre.

De som bor i eller nära större städer är generellt mer nöjda än melgerkunder bor på landsbygden, och det är troligt att detta är kopplat till konkurrens och marknader inom dessa områden.

Kvinnor är konsekvent mer nöjda än män, och äldre säljare är mer nöjda än de yngre.

Över hälften mottagna erbjudanden från flera företag innan du väljer mäklare.

Övergripande är nöjda med mäklarbranschen något under det som finns i andra branscher, lojalitet och grad av rekommendation.

- Det är uppenbart att industrin måste arbeta mer med sitt rykte, säger Railo. Hon ser på negativ pressdäckning som en utmaning: "Nu måste vi få de goda berättelserna.

fördes undersökningen av yttrande och inkluderade 800 intervjuer på webben (hitta. Com) vid vecka 10 och 11. Var och en av de intervjuade har sålt ett hus under de senaste sex månaderna och alla är minst 18 år.

Nuvarande:
  1. Ökad aktivitet på bostadsmarknaden?
  2. Omöjligt att jämföra mäklare priser
  3. Detta måste kontrollera
  4. prisfallet och färre satsningsrundorna
  5. Vad du får för två miljoner "Stavanger"
  6. Kommer att öka den maximala mängden BSU

ADVERT

Mest populära