All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tre på guld

Metall är ett humör som fler och fler tittar på. Det har varit återkommande i människors vardag sedan morgondagens tider - att utstråla rikedom och exklusivitet.

Nu är vi där igen. Det nya nu är att vi kan blanda olika metaller till ett snyggt "utseende". Men vad tror de dagligen på inredningen och trenderna i guldmetallerna - och särskilt när det gäller guld?

Lyx och Glöd

Signe Schineller är stylist, inspirator och en aktiv bloggare.

- Jag älskar det gyllene, det ger många läckra föreningar! säger Signe Schineller, stylist, inspirator och bloggare.

Hon tycker att guld är varmare än silver och inte så tätt eller sterilt.

- Det är som den bruna tonen i barken och träet. Titta bara på dig, man blir full av vackert strå som sträcker sig till himlen. Det är soluppgång och älskling! Gulden har glöd! Guld är bra i kombination med de flesta färgerna, särskilt med lila, mörkblå, brun eller röd. Och trevligt för djur print / leo mönster. Det är så det passar "posh"! säger hon.

Grethe Sannes, inrikes journalist i Allers, är också glada att välkomna nya trender och välkomna nya trender.

- För dem som arbetar i en färgad veckopress är trenderna både inspirerande och roliga och givetvis ett viktigt och användbart verktyg. Gyllene material har varit frånvarande länge, kanske därför det är extra gott med något som ger en känsla av glam och lite lyx, säger hon.

För exponeringsdesigner i Bohus, Marianne Stensrud, är det ingen tvekan om att många nu är redo för hetmetaller.

- Under en kortfattad briefing visade vi några kuddar i guld och koppar. Efteråt tömdes affären av de glänsande kuddarna, utbröt hon.

Matchar till mörk bakgrund

För att ge ditt eget hem en snygging av denna lysande trend, finns det flera tillvägagångssätt som kan göras.

- Vi har fått några objekt som jag testar i olika uppsättningar. Där ser jag att gyllene och glansiga handen fungerar bra både i ett litet utsmyckat exklusivt interiör med mörk bakgrund, och i den mer nordiska stilen tänker vi komma mer och mer nu. Brons och guld går också bra mot 60-talets teak, säger Stensrud.

Hon säger att metaller också är bra för varma träfärger.

- Och det är coolt att senapgult. Men då måste det kombineras med några gyllene toner. Jag tycker att många människor behöver jobba lite för att få en helhet, för att det inte bara sätter guldmetaller i de vita miljöer som många har. Även jag har upplevt att en stor kopparvase behövde lite följa med att arbeta hemma. Lösningen var att köpa lite ljus bredvid det och lägga det tillsammans som ett stille liv, säger hon.

Används måttligt

Stylist Signe Schineller anser att guldfärg måste användas måttligt.Vissa former, figurer och inredningsdetaljer.

- Den kan också användas snyggt på speglar, tallrikar, bestick och kuddar. Kanske också på en soffa eller genom att välja några mjuka flätiga gardiner? Kuddar och inredning ska annars vara i kontrast till guldfärgen. Blank metall på för stora ytor eller möbler kan vara överväldigande och lite för "för mycket". Det kommer att bli som en diamant, det är synd, det är inte så snällt eller estetiskt heller.

Sannes tror också att guld kan vara för mycket i stora mängder.

- Överdriven användning av guld kan snabbt misslyckas, det har en liten "touch". Men då kan det vara otroligt förfinat. I stället för att köpa nya är färg ett bra alternativ. Allt kan målas, förutom speglar kan du måla en lampa eller en vägg, till exempel tycker hon.

Även på tapetfronten är det mycket gyllene.

- Och inom textilier självklart. Ta en kudde i guld dekorerad med gyllene paljetter, så vips har du den lilla pricken, säger Sannes.

ADVERT

Mest populära