All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Tre elaka saker du definitivt har upplevt i köket

Köket är för de flesta av de mest använda rummen. Det är här du lagar mat, behandlar råvaror, tvättar och sopor sopor. Förutom att äta, förstås. Då är det kanske inte så konstigt att experterna råder oss att inte röra med rengöringen eller tvätta den rätta saken här.

- De flesta sänkor ganska regelbundet i köket, men många inte få tag på allt, eller tvätta på ett sätt som gör att det inte är tillräckligt ren eller ren överallt, säger Charlotte Sagvik på Citymaid på Citymaid Hjemmerservice AS klicka bostad.

- Det finns vissa ställen som blir smutsiga än andra, eller så många människor försenar att göra något tills det faktiskt blir ett mycket större jobb än det behöver vara.

Problemen är alla kämpar med

Många kämpar med vanliga köks problem som mikrovågsugn matrester har ingrodd i, fett på ytor och en diskmaskin som har börjat lukta illa efter varje tvätt - utan riktigt veta hur man ska ta itu med problemet .

"Det viktigaste när det gäller rengöring, både i köket och i hemmet, är att inte fördröja det, säger Sagvik.

- Det är vanligtvis värre om du inte tar itu med problemet direkt, och du får bara större och fler jobb.

Så vad väntar du på? Här är de tips som hjälper dig att hantera några av de vanligaste kökkriserna:

Fett på skåpen

När tvättades du verkligen på köksskåpet senast?

Det råder ingen tvekan om att ytor i köket blir smutsiga än de flesta andra ställen i huset.

Lyckligtvis torkar de flesta över bänkskivan och besticket ganska regelbundet. Men hur är det med rengöring på de ställen som du inte har i ögonen ganska ofta?

Samlar upp tjockt lager av fett på skåpen

- För dem som har köksluckor som inte går upp till taket, snabbt blir fet och äcklig ovanpå skåpen, säger chefen för konsumenttjänster på Lilleborg och expert på Plusstid. nej, Malin Scissors, att klicka bostäder.

- Ju längre du släpper för att tvätta, desto tjockare är lagret och fettet som fastnar. Dessutom kommer ett skikt av damm och smuts som passar in i fettskiktet ganska snabbt.

Lösningen, säger rengöringsexperten, är att torka över kopparna oftare.

- Använd ett fettlösande tvättmedel eller tvättspray och torka av med en fuktig trasa. Repetera till ytan känns ren och hala.

Prova någon ättika

Använd lite ättika i tvättvattnet är ett knep du också kan använda.

- Vinäger utplåna smuts och tvålrester, och lämnar den platta änden både lukt och fläckfritt, säger Charlotte Sagvik på Citymaid på Citymaid Hjemmerservice AS klicka bostad.

- Tvätta sedan med tvättmedel först och ta sedan en runda ättika.

Dåligt tryck i kranen?

Så fixar du det.

FAT: Det är inte små mängder äckligt fett och damm som ackumuleras på toppen av ditt skåp - och allt du har lagrat där. FOTO: Trine Jensen

TVÄTTA OFTA: utsätter dig för att torka upp i köksskåpen deras jobb blir bara mer otäck fördröjnings. FOTO: Trine Jensen

Dåligt tryck på kranen kan vara ganska irriterande. Den goda nyheten är att du ofta kan ta itu med problemet själv.

- Många människor är rädda för att när är ett enormt projekt för att fixera trycket i kranen, och föreställer sig stora kostnader, säger Are Skaar Nielsen norska VVS Association att spara Property.

- Men ofta är det relativt enkelt att lösa problemet på egen hand.

Dense sil

Skaar Nielsen förklarar att en av de vanligaste problemen som orsakar dålig utskrift är att skärmen har blivit igensatt.

- Kontrollera spänningen på kranen. Det är vanligtvis bara att stänga av, säger rörmokaren.

- Rengör sedan själva skärmen och rengör den väl. Det händer säkert och ofta att det är fyllt av skräp och snabbt, vilket definitivt gör något om ditt vattentryck.

Rørleggermester Trond Skistad med Rörmokare Guard AS säger också att klicka Property att detta är den i särklass vanligaste orsaken till att köks kranar plötsligt bli värre tryck.

- Växtrester och humus kan med tiden ackumuleras och orsakar mindre vatten att passera genom sikten och därmed du kommer att uppleva mindre tryck, säger Skistad.

- De kan också samla in en lie kran, märker lite skillnad när du har rengjort skärmen, kanske du vill kontakta en rörmokare som kan kontrollera resten av kranen för dig också.

Old Crane

Om din kran är gammal kan det vara problemet.

- En kran varar inte för evigt, säger Skistad.

- Det försämrar äldre och mer slitna det, sedan kuk hans mer än 10 -15 år gammal, kan det vara så att det är dags att byta om du tycker att det läcker eller dåligt ut.

Vond luktade i diskmaskinen

Åh, vad är lukten?

Det är ingen tvekan om att diskmaskinen gör livet enklare.

BAD PRESS: Vad är ofta det problem du lätt kan fixa enkelt själv. FOTO: Trine Jensen

Men vad gör man om både rätter och även maskinen plötsligt börjar lukta surt och skada - även när det är just körts genom ett program?

- Denna erfarenhet mest från tid till annan, men det finns inget stort problem att antingen förhindra eller hantera, säger chefen för konsumenttjänster på Lilleborg och expert på Plusstid nej, Malin Skaar.

- Det viktigaste är att faktiskt göra något åt ​​problemet när det uppstår en smutsig maskin kommer inte att ge dig ren koppar och fat. Någonting som så småningom blir ganska ohygieniskt. maskinens

Om du bryr dig att hålla datorn ren på insidan kommer till stor del förhindra uppkomsten av lukt, säger Skaar

Använd.

- Du kan köpa olika typer av maskindiskmedel i affären, så ett bra tips är att använda detta regelbundet för att hålla maskinen och filtrera ren.

Det är filter som tar bort för mycket smuts och matrester som passerar genom maskinen, så det är självklart att det kan vara smart att se till att detta blir en tvätt från tid till annan.

- Det är viktigt att skölja bort det mesta av matrester innan fat och koppar insatta i maskinen, säger Are Skaar Nielsen norska VVS Association.

- På det sättet kommer du att hålla din maskinrengörare förresten.

Dessutom rekommenderar rörmokaren att rengöra både spolarmarna och filtret regelbundet.

- De små hålen i spolarmarna kan förseglas med matrester, så det är trevligt att kontrollera att de är öppna och inte täta, säger Skaar Nielsen.

- Är dessa täppta, tvätt inte tvätta rena.

Filtret skurar dig ibland med en matborste, säger han.

- Sedan lossar du smuts och små tankar, och rena filter kommer att ge rena rätter.

INTE SMÅ: En smutsig diskmaskin ger inte rena rätter. FOTO: Trine Jensen

CLEAN FILTER: Matrester fastnar i filtret kan göra både att disken inte ordentligt ren, och kan också vara anledningen till diskmaskinen luktar surt FOTO: Trine Jensen

ADVERT

Mest populära