All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Städning tre bud

Vad sätter du i en ordentlig golvtvätt? Är det en stor hink med kokande vatten, varvat med rikliga mängder av tvål, som flitigt skrubbade och rensat runt på golvet? Om så är fallet bör du tänka igen.

Tre Råd för mousserande rena golv

Leif Gustavsen på Tarkett upplever allt folk att ringa in och klagar över att golvet har grå eller matt. Anledningen är vanligtvis vid fel rengöring.

- Om du är intresserad av att hålla ditt golv blanka och attraktiva över tiden, så det finns tre huvudsakliga råd som du bör följa, säger Gustavsen;

1. Använd ph-neutrala tvättmedel!

2. Följ doseringsanvisningarna för tvättmedlet - använd inte för mycket!

3. Använd lite vatten!

Expertråd

För att tvätta golvet, börja med att ta bort allt damm och hår med dammsugaren eller torken. Då kan det vara en god idé att blanda vatten och tvättmedel i en liten sprayflaska så att du kan ge ordet en lätt dusch bara de platser det behövs. Resten av golvet kan tvättas med en rå trasa. Särskilt på parkett och laminat, var försiktig så att du inte använder för mycket vatten.

Gray film av rengöringsmedel

Känner du att ditt golv ser grått och livlöst, så det är förmodligen orsakade att alla rester av rengöringsmedlet har samlats i en tunn film på golvet.

- Det bästa sättet att bli av med detta är att torka av med rent vatten - kanske en liten droppe Zalo hälldes. Men om du är sparsam om användningen av rengöringsmedel i framtiden, kan du enkelt undvika detta problem.

ADVERT

Mest populära