All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Grundlig biltvätt med högtryck och svamp

Innan du kan behandla din bil vidare, antingen för att växa, polska, lack-ren eller bara lysa upp, tvätta alltid det första du börja med. Det finns så många metoder och åsikter om hur man bäst tvättar bilen, eftersom det är kemikalier på marknaden. Mycket av detta beror på säsongen, var du står och vilken utrustning du har tillgång till. Vi kommer nu att gå igenom hur man gör en grundlig tvätt, med högt tryck och svamp, tills vi ska ta itu med bilen framåt med lera, polish och vax. Vi kommer att göra bilen vinter klar!

1. Avfettning

Börja spruta på torr bil och lägg nerifrån nedan. Då undviker du körmärken, som är svåra att bli av med. Torr bil är viktig för avfettningsmaskinen för att fungera effektivt. Vatten neutraliserar effekten av avfettning.

använder vi här Selaclean avfettning, som vi har upplevt är bra på att lösa bitumen, tjära, olja och salt. Detta är vanligtvis "under list" och nedåt. Det är med andra ord inte nödvändigt att lägga till detta över hela bilen. Låt stå i 2-3 minuter innan du går vidare till nästa steg. OBS! Låt inte avfettningen torka på bilen, eftersom det kan orsaka sköldar.

Selaclean Avfuktning är en avfettning som är säker att använda under hela vintern. Detta beror på att det är mycket skonsam mot hårt vax för att skydda lacken när det lyckas lösa salt och asfalt är fortfarande mycket bra.

2. Sätt på tvålen

Har du en högtryckssprutpistol med skumpistol, lägg skum över hela bilen med detta. Om du inte har ett vapenpistol får du samma effekt med en lågtrycksspruta.

Vi väljer här att använda ett högtrycksschampo från Selaclean. Vi använder endast detta i samband med "huvudtvätt" före vidare bearbetning. Högtrycksåper har oftast en snabbare och "grovare" effekt. Nu, när vi lägger till detta med den metod som vi illustrerar här, fungerar det bra med Selaclean avfettning som ligger nedan. Således kan vi lösa slitstark smuts bättre. För veckotvätten under vintern väljer vi Autoglym Boduwork Shampoo & Conditioner. Det är väldigt lugnt mot den vuxna som vi har på bilen.

Ladda alltid tvålen från botten uppåt, på en "panel" i taget. På så sätt undviker du att få ryttmärken. Tillsätt mycket tvål så att det börjar tömma. Om du använder skum, täcka bilen väl med skummet. Låt detta verka lite, men inte torka innan nästa steg ...

Tips för att välja bilschampo till vecko tvätt:

Välj från samma leverantör du har valt att vax. Vax, polering och tvål är kemikalier. Olika kemiska kompositioner reagerar olika i kontakt med varandra. När du tvättar tvättar du också ett tunt, tunt lager av vax. Det är vad det är tänkt att göra! Vax är tänkt att sakta slita av för att hålla smuts från att bygga in i färgen.Det är därför Carnuba är en superprodukt. Varje gång du vågar, tvätta, skölja, etc., "torkar du" din vuxen. Det kommer att hända oavsett vad du använder. Hemligheten är att använda vax och tvål som är utformad för att fungera bäst tillsammans.

3. Skölj / Tvätta med högt tryck

Att spola bilen nu är viktigt. Arbeta systematiskt med en panel i taget. Skölj med ett avstånd på 20-25 cm och spola alltid från botten upp. Vi gör det verkligen av två anledningar:

Om du börjar på toppen, dränerar vattnet och neutraliserar tvålen innan högtryckseffekten kommer.

Det är mycket lättare att få kontroll över var du har varit så att du undviker "helgdagar".

Kom ihåg hjul, fälgar och båge. Försiktig. Skölj en extra körning efter att du har högtrycksvasket bil, så att du blir av med alla tvåltester.

4. Handtvätt

Nu ser bilen ren ut, men det finns fortfarande något kvar, vilket vi måste ha tagit bort. Det finns ett statiskt hörn över hela bilen, som den behöver röra för att bli av med. Denna hud kallas ofta trafikfilm, och vi använder en bra svamp för den borta.

Ta en hink med rent, varmt vatten och en svamp. Vi använder en svammel svamp, med små porer, som glider lätt över kroppen. Vi väljer också ett mildt schampo (Autoglym Bodywork Shampoo & Conditioner), men du kan också använda den som vi tidigare använde.

Vi väljer att lägga shampoo rakt i svampen istället för hinken. Vi gör det här eftersom svampen glider lättare över kroppen och orsakar mindre skada. Vi borde inte använda någon ansträngning, det är i grunden nog med svampens egen vikt. Vi lossar bara den statiska hinen och spola sedan efteråt. Skölj tills du ser att den är helt fri från tvål.

5. Torka försiktigt bilen.

För att undvika vattenstämplar eller sköldar efter vattenskenorna. Dessa kan ofta vara dödliga för att bli av med.

Vi använder här en Hi-Tech Flexi vattenblad. Detta skrämmer mycket, men om du väljer en bra kvalitet, som vi använder från Autoglym, är det det snabbaste och säkraste sättet att torka din bil. Om du är inomhus. Står du utanför, rekommenderas inte vattenblad.

Nu skjuter vi allt vatten på bilen och torkar med en handduk eller borste i "kryckor och krokar". Nu har du en ren bil, där vi också har tvättat bort mycket skydd. Beroende på bilens skick väljer du nu nästa steg. Kanske måste fälgarna tas lite mer grundligt med en felgräns? Måste du använda Clay bar? Behöver du polska eller kan du gå rakt med vax? Alla dessa ämnen kommer att komma in under de närmaste veckorna.

Om du vill veta mer om bilvård, eller har frågor om tvätt och underhåll av bilens exteriör och interiör, läs mer på Bilpleiekongen. com

ADVERT

Mest populära