All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

ÅRets främsta rummet

- I 2016 är ett av Norges viktigaste rum sovrummet, säger Tale Henningsen, kreativ chef i Fargerike, i ett pressmeddelande.

Henningsen mottar stöd från Yvonne Karlsson hos Beckers, som håller med om att sovrummet har en mycket speciell position i hemmet.

- Det är verkligen ett viktigt utrymme, och det blir bara allt viktigare när vår livsstil utvecklas och förändras. Ju mer turbulenta det blir omkring oss och desto mer anslutna blir vi desto större är vårt behov att skapa balans, säkerhet och skärmning, säger Karlsson.

Platsen att hitta fred

Vi spenderar mycket tid i sovrummet, om än som sover. Det är en plats där vi kommer att känna oss bekväma och där vi kommer att kunna låsa upp från resten av världen.

- I vårt hem är sovrummet det mest privata rummet. Där spenderar vi vår rekreationstid. Där bestämmer vi vem och vad vi ska komma in, säger Karlsson.

Det finns inte bara pärlor på väggarna som kan ge sovrummet en personlig touch. Välj vad du gillar bäst med. (Foto: Fantasy Interior)

Låt personligheten blomstra

Vågar du använda årets färg, rosa, i sovrummet? (Foto: Fargerike)

På grund av sovrummets viktiga läge anser Karlsson att det här rummet borde återspegla vår personlighet mest. Det är här vi borde kunna släppa alla osäkerheter och osäkerheter och visa vem vi är.

- Här borde vi verkligen låta personligheten blomstra, för att skapa en avslappnad och mysig atmosfär som möjligt. Här omger du dig själv med färger, material och föremål som du verkligen tycker om, säger hon.

I en undersökning utförd av Fargerike i samarbete med Norstat verkar det som om sovrummet är det säkraste rummet för färg. I 8 av 10 sovrum använder vi andra färger än vita, skriver de i pressmeddelandet.

- Sovrummet kan vara det rum där grannen eller andra bekanta inte kommer in och kan inte kommentera färgschemat. Där kan vi gärna välja precis vad vi vill ha, säger Tale Henningsen.

Är du tillbaka i tiden? Bli inspirerad av det förflutna, kanske med en vintageinspirerad bakgrundsbild? (Foto: Borge)

Blåtoner är populära i sovrummet, vilket ger ett litet humör. (Foto: Flügger)

ADVERT

Mest populära