All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så att du kommer att se tegelvägg bakom tapeten

För att komma åt tegelvägg bakom tapeten

  1. Ta bort tapeter från väggen: inköpslista
  2. Glasfiber Strie eller gipsskivor?

Ta bort gammal tapeter från en tegelvägg är oavsett. Det spelar ingen roll om du har en eller flera lagerbakgrund. Har du tid och energi för att få det gjort!

Bokningar: Glasfiberband eller gipsskiva? Då måste du använda ett annat förfarande.

Klicka här för mer om strie och gipsskivor!

Tvåstegsfördröjning

Arbetet är uppdelat i två faser: den första fasen innebär att dra så mycket av bakgrunden som möjligt. Den andra fasen består av att använda en ångmotor för att ånga av tapeterna limmade på väggen.

Det första du behöver göra är att få den utrustning som behövs.

Klicka här för listan över vad du behöver.

Illustrationfoto: ifi. nr. Foto: ifi. inte mer

Steg 1: Riv av det översta lagret

När du har fått all utrustning du behöver, börja med att täcka golvet med papp eller plast.

Försök att lossa tapetet på toppen av väggen med en bra spark och slita så mycket du kan med dina händer. Tapetet är vanligtvis det värsta i hörnen och runt fönster och dörrar. Börja därför på toppen av ett hörn och riva ner. Är tapetet ganska nytt och det finns bara ett lager av det, du har ett relativt enkelt jobb framför dig. Då kan du dela bakgrunden, det vill säga ta ett hörn och dra av det övre lagret. Då är det bara pappersbaksidan som är kvar och hälften av jobbet för att ta bort tapetet är redan gjort.

Läs mer om väggar:
  1. Helspark Ling till halva priset
  2. Gör det själv, steg för steg
  3. Simply - helt enkelt
  4. Den lilla under
  5. Sparkling Början

Tyvärr Det är inte så lätt att ta bort liv eller tapeter. Som regel finns det en hel del tapeter kvar på väggen, som är fast fast med gammalt lim. Kanske ska du och jag ta bort flera lager av tapeter som har suttit ostört på väggen i årtionden. Nu måste du gå ut med gnistan och helt enkelt hugga av. Börja på toppen igen, försök att kila en liten gnista mellan tapetet och väggen för att lossa tapetet. Då tar du av vad du gör med en större spark.

Arbeta systematiskt genom rymden, alltid från topp till botten. Dela upp det område du jobbar med, så tar du ungefär en kvadratmeter åt gången. Detta gör jobbet mer transparent. När du har drabbat så mycket förlust som möjligt kan du byta till steg 2: Ånga borttagning.

Steg 2: med ånga

För att ta bort resterna av förlusten fastnar på väggen, måste du använda en speciell ångmaskin är utformad för att ta bort tapeten.

Illustrationfoto: ifi. nr. Foto: ifi. nej Visa mer

Innan du börjar, ta bort golvplattor och liknande, samt omslag som täcker tapeten. Ta elektriskt band över kontakterna. Det bästa är att klippa kraften i rummet du tar av tapeten - så länge du har ström till ångmotorn.

Fyll först maskinen med vatten och sätt sedan på den. Nu måste du vänta lite tills vattnet kokar.

Förånga sedan tapetet genom att placera munstycket helt upp till väggen. Håll det nära väggen. Beroende på hur svårt tapetet är, måste du ånga från 10 sekunder till en halv minut - prova det.

Illustrationfoto: ifi. nr. Foto: ifi. nej Visa mer

När tapetet förångas är det mycket lättare att bli av med. Sedan håller den lossa från väggen med den stora gnistan. För att göra jobbet enklast för dig själv är det lämpligt att vara systematisk igen - börja på toppen och arbeta dig ner. Arbeta genom ett parti i taget.

Tips: Skydda dina lungor. Det finns vanligtvis mycket gammalt lim mellan alla lager av tapeter. Dessutom löser det lite damm när du kliar på tapeten från väggen. Var därför säker på att lufta väl och ha en ansiktsmask. Ta regelbundna raster i frisk luft.

Läs mer:

Klicka här för råd om glasfiber och gipsskivor.

Klicka här för en lista över vad du behöver.

DinSide Hem Remodeling.

Har du några smarta renoveringstips? Vänligen ange debatten.

ADVERT

Mest populära