All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

För att förhindra att vattnet fryser

När vatten fryser expanderar det med cirka tio procent. I ett slutet system, som i ett rör, finns det inte nödvändigtvis utrymme för dessa ytterligare tio procent, och den svagaste punkten ger och röret bryts. Detta gör det möjligt för en ordentlig läckage.

Det är speciellt kopparrör som utsätts för frostskador. Enligt vattenskadorna beror detta på att rörväggen i kopparrör är något elastisk och spricker vid volymutvidgning. Lyckligtvis är det möjligt att genomföra en rad åtgärder som förhindrar frysta rör.

Håll loungen i hemmet

Det första budet är att hålla lunkret i hemmet, även när du inte är närvarande. Undvik att stänga av all värme i hemmet när du reser och i stugan när din vistelse är över. Inomhustemperaturen får inte vara mindre än tio grader.

Undvik ritning

I många hem går vattnet in i källaren. I detta källarrum borde du vara extra i tjänst. Se till att alla fönster är stängda, källardörren är stängd och drar inte några öppningar eller glidningar.

Isolera rören

I kalla utrymmen där kalla temperaturer kan uppstå, bör vattenrören isoleras. Isolering hindrar inte nödvändigtvis rören från att frysa, men det kommer att utsätta frysningen om isoleringen är korrekt utförd. Isoleringen bör ske noggrant, så att inga plana ytor eller områden med tunnare isolering uppstår.

Läs också:

Tidlösa trägolv

Verkliga trägolv faller i smak för de flesta eftersom det är solidt, bekvämt och bekvämt. I rum med vita väggar, är det speciellt att bli mjuk, nat ...

Frostskydd: kan självreglerande värmekablar förhindra vattenledningar fryser.

Självreglerande värmekabel

Den är värmekablar också självreglerande som är speciellt utformad för att frostsäkra rör och avlopp. Kabeln själv känner till omgivande temperatur och reglerar effekten i enlighet därmed. Det bör ge en jämn värmefördelning och en kontrollerad strömförbrukning.

Stäng stoppskruven vid frånvaro

Om du lämnar, stäng av stoppskruven och töm rören för vatten. Detta gäller inte bara för långa helgdagar. Mycket skada kan hända under en helg.

Frostskyddsmedel

Liten frostskyddsmedel i vattenfälla, avlopp och toalett förhindrar frostskada och förångning.

Kan frysa ut också

Glöm inte att vattnet kan frysa i rören ut, och tjänsten röret från bostäder till kommunala vattenledningar är hyresvärden ansvar. Det är speciellt när förkylningen kommer så tidigt på året att snön inte lyckats lägga som ett isolerande lager på grund av att detta kan hända. Då kryper tårarna ner och kan frysa vattenrören. För att undvika detta måste vattenledningarna läggas så djupt att tälten inte kommer ner.

Hur man tines frusna rör

Om problemet har uppstått först, se till att du får de tonade rören. Börja med att stänga av stoppknappen.Detta förhindrar att vatten sprutar ut när det är misstänkt för skador på röret.

Det enklaste sättet att få rören är att öka temperaturen i rummet. Du kan också använda en hårtork eller en fläkt ugn, men var noga med att inte orsaka en brandrisk. Använd inte levande eld för att tina rören.

Läs också:

Varmvattenberedare - när ska den bytas ut?

När ska du byta vattenvärmare och hur mycket kan du spara?

När rören tinas bort försiktigt upp kranen igen. Se till att det inte finns någon läckage från någon av rören innan du öppnar stoppkroken helt. Om du upptäcker att sprickor har dykt upp i röret, omedelbart stänga av kranen och ringa en rörmokare.

ADVERT

Mest populära