All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta kommer män har till jul

Många män kommer att ha verktyg för jul, enligt en undersökning YouGov har gjort för järnaffären.

36 procent av norska män vill ha verktyg. Mest föredraget borra.

- Män talar ofta om att damer får mycket onödiga saker. Men en sådan sak kommer att se ut som ögonen. Män behöver alltid mer verktyg, säger Tommy Fredriksen, VD för Biltema, i ett pressmeddelande.

Behovet är mest riktigt, säger Otto Robsahm, känd från Sinnasnekker'n på TVNorge.

- Det är lite som med mobiltelefoner, vi vill ha det senaste och bästa. Men om du äger ett hem är det bara nonsens utan att ha många verktyg. Det finns alltid något som behöver repareras. Träd ruttnar, väggar måste målas. Det är en konstant kamp mot elementen, säger Robsahm.

Clas Ohlson hade förra året genomfört en liknande rikstäckande undersökning av Norstat.

- 33 procent av männen frågade önskade verktyg. Samtidigt kollade vi ut vad kvinnorna ville ha, och män placeras oftast på listan över önskelistor. Kvinnor får nästan alltid vad de vill ha, säger Camilla Tully i Clas Ohlson. nr.

Ensam i Verktygsavdelningen

- Vi är säkra på att samma sak gäller i år. Det är inte svårt att se att män fortfarande är helt ensamma i verktygsavdelningen, medan kvinnorna bor i våra andra avdelningar. Eftersom vi har ungefär lika många kvinnliga kunder som hane, är det lätt att upptäcka.

Av dem som vill ha verktyg svarar var tredje att de vill ha en borrning. En borr kan vanligtvis både skruva och borra. I vilka material beror dock på hur stark borren är.

Borra som gör allt

Tidigare i år klickade. inget stort test av bara borrning. Vi fick två vinnare och en var en riktig överraskning.

Big test av batteri borrar

- Jag tror att de flesta människor vill ha en borr som gör allt, men tyvärr är det fortfarande du som har att göra jobbet. Driller är bara ett användbart hjälpmedel. I vissa fall behövs viss träning innan arbetet är klart, säger Tommy Fredriksen i Biltema.

Många har lärt sig hur viktigt det är att hålla borren rätt innan de börjar. Och det går ofta bättre om du gör ett litet hål med en tröskel eller dor om substratet är svårt.

Ett måste bland verktyg

Sinnasnekker'n går inte långt utan en borrning.

- Jag har uttråkat allt på kontoret, i garaget, en i var och en av mina två bilar. Det är ett måste bland verktygen ", säger Robsahm.

Hur att borra i rätt vinkel

Förresten multimediaavdelningen också en av favoriterna bland manliga kunder. Du behöver inte använda verktyg även om du är en man.

Inredning och möbeldesigner Halvor Bakke berättar att klicka. nej det vinglaset blir aldrig fel. Han har skrivit glasögon Alba fin linje från Magnor Glassworks till önskelista.

Läs också:

mer våldsamma spik trick du aldrig sett förut

Här är experternas tips till hålsåg

Vinglas är sällan fel.Här är glasögon Alba fin linje från Magnor Glassworks. Foto: PHOTO: Producer

Hur man väljer rätt nagel

Bli inspirerad av snygga julklappar

ADVERT

Mest populära