All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

För att få fönstren rena i en handvändning

Sommaren är över oss och ingenting är så läcker som att återigen känna solens värmande strålar av kroppen.

Problemet med de efterlängtade solstrålarna är att de också tenderar att avslöja hur smutsiga våra fönster egentligen är.

Men det finns ingen anledning att störa dig för att ta tag i det tvättarbete som lovar din hemsida Brighnest. com. Här är de tips som gör jobbet gjort i ett svep - och med ett lysande resultat.

1. Ta bort repor med tandkräm

Om du är i mitten av diskbänken inser att du faktiskt har små repor på en av dina fönster, du behöver varken förtvivlan eller byta fönster med den första. Du kan hitta enligt Brightnest. com vad du behöver i badrummet.

- Tandkräm kan faktiskt arbetar utmärkt för att täcka små hack och repor i glas och fönster, förklarar hemsidan.

- Var noga med att använda en som innehåller läsk.

Så här gör du:

1. Kram ut en liten trasa med tandkräm på en ren och mjuk trasa.

2. Gnid över riven i en halv minut.

3. Torka bort tandkrämen kvar på glaset och tippa det; rip är borta.

TANNKREM: Visste du att det här kan ta bort små bitar i ditt fönsterfönster? Foto: PHOTO: Trine Jensen

2. Börja på insidan

Gamla handdukar som ny

Det regnar faktiskt inte inne - och det är just därför det är att utanför ditt fönster är långt smutsigare än insidan. Därför råder experterna dig att börja tvättarbetet inuti - så du behöver inte tvätta utrustningen innan du byter sida.

3. Använd kaffefilter

Många använder tidningen eller torka för att torka av fönstren efter tvättning. Du bör ompröva experterna på Brightnest. com.

- Med tidningspapper eller vävnad som erhållits vanligen ett slags dimmig film som bildas på ytan av de nytvättade fönstren, förklarar hemsidan.

- Använd också kaffefilter. På grund av texturen av dessa, den svagt grova ytan, lämnar de dina fönster helt rena och fria från märken och ränder.

4. Hemmagjord är det bästa

Du behöver inte spendera stora mängder städare från affären när du behöver tvätta fönster. Nej, det är egentligen den hemlagade bästa meningsplatsen. Blanda samma ättika och varmvatten och peppar; obefläckade rena fönster. Vinäger hjälper till att bryta ner och ta bort märken och fetter som finns kvar på fönstret.

Men inte alla håller en knapp på det naturliga botemedlet.

- Gå inte längre när du tvättar med syntetiska tvättmedel, förklarar rengöringsexpert och författare, Else Liv Hagesæther, till Click Housing.

- Innan du tvättat med naturlig tvål som grön tvål, brukade du ha lite ättika i vattnet för att förhindra att glaset fångas, men det är inte nödvändigt nu längre.

5. Tvätta när det är grumligt.

KAFFEFILTER: Dropptidning eller torrt papper för att borsta fönstren.Kaffefilter gör jobbet mycket bättre. Foto: Foto: Trine Jensen

Om du är den typen som först tänker på att rengöra när solen skiner in genom de smutsiga fönstren, din ja då bör du faktiskt behålla en del av tanken och inte köra för att tvätta fönstren där och därefter. Anledningen? Du kommer att få renare fönster om du väntar på att tvätta en dag är vädret mer grumligt.

Tricket som får handdukarna att rena igen

- Solen gör ränder på fönstret, förklarar Brightnest. com.

- Detta beror på att värmen gör glaset torkar för snabbt, innan resterna av rengöringsmedel får en chans att avdunsta naturligt.

Tidigare världsmästare i fönsterskölj, Kurt Gullhav, håller med.

- Det är snabbt gjort att sköldar dyker upp när du tvättar när solen skiner, förklarar Gullhav.

- Det bör sägas att fönster inte ska tvättas när det finns minusgrader ute. Därför är vattnet så fryst på fönstret att du inte blir av med smuts, vilket också kan orsaka ränder.

Glöm tidningspapper och ammoniak

Quick hur söka på nätet kommer att generera en hel massa andra "smarta" tips när det gäller både produkter och metoder för att få fönstren mousserande rena igen. Men inte alla är lika entusiastiska.

SE SKATEN: Det är utsökt med sol och sommar, men det betyder också att det är dags för en fönsterhushållning. Foto: Foto: Trine Jensen

- Många använder fortfarande tidningspapper, ett tips som har blomstrat länge, förklarar Ms

Tvätta duschen med citron

- I oldtiden brukade du använda det ofta, då var det enda alternativet grönt tvål. Men idag används en annan typ av tryckhäfte i tidningar och det polerar inte detsamma som tidningar som möjligen gjorde det förut.

Salmiakk är också överflödigt enligt experten.

- Många tycker att du måste använda salmiakk när du tvättar fönster, men det är inte rätt och är ofta bara en gammal vana.

- Det kommer vara lika rent och bandfritt utan.

En annan anledning att undvika salmi lactis är den effekt det kan ha på din hälsa. Hagesæther förklarar att salmiakk kräver att du bryr dig om att inte andas.

- Du måste använda kallt vatten för att tvätta med ammoniak för varmvatten tillåter ammoniak avdunstar och kommer upp i näsan när du andas in.

Microfiber är bäst

Mikrofiberdukar har revolutionerat många aspekter av rengöring. Inklusive fönsterbrädan.

- Microfiberduk och vatten är allt du behöver, bekräftar Hagesæther.

- Torken själv löser upp fett, damm och smuts, allt du behöver göra är att fukta det i lite kallt vatten. Polera ytan med duken och använd sedan en nål för att ta bort överflödig vätska och smuts.

Du behöver inte tvätta mikrovågsugn

Ingun Klepp vid Institutet för Consumer Research håller med:

- Även en billig mikrofiberduk gör jobbet, är det materialet i detta som är så effektiv att lösa fläckar och polera fönster helt ren, förklarar Klepp att klicka på bostäder.

Också bra gammaldags Zalo får tummen upp.

- Om du inte har en mikrofiberduk till hands kan du tvätta med Zalo, förklarar Hagesæther.

- Ta lite Zalo på en fuktig ren trasa och gnugga fönstret. Ta sedan bort överskott av vätska med en spik, precis som du skulle om du hade tvättat en mikrofiberduk.

Läs också:

Kommer du ihåg att tvätta dessa saker?

Kontrollera om du tvättar för mycket

Babyolja och bakpulver fixar fläckarna

ÖVERSIKT: Visste du att du inte bör tvätta fönster när solen skiner? Foto: PHOTO: Trine Jensen

ADVERT

Mest populära