All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så du se till att du har alla dina på torr

hantverkare från svart hell

  1. Fara Signaler
  2. - Jag gjorde det för att vara typ
  3. Skriv alltid kontrakt <999 > Varför vitt arbete?
  4. Hur du se till att du har alla dina på torra
  5. Enheter

Innan du hyra en hantverkare, kanske du vill kontrollera att han har ekonomin i ordning och har registrerats i momsegenföretagare med CCR. Här kan du också söka efter namn och se om din hantverkare är eller har varit inblandad i ett annat företag, om du har en konkursförare att göra.

Peka på den här länken för att söka i enhetsregistret.

Skatteförvaltningen:

- Det viktigaste är att du inte betalar några pengar, säger Lise Halvorsen, chef för skatteförvaltningen. - Om det finns några problem är det viktigt att du har kvitto.

Det är dock inte helt likgiltigt hur du betalar om du inte vill att din hantverkare ska hålla fast vad du betalar för mervärdesskatt i fickan. Du har inte rätt att se hantverks redovisning för att kontrollera att moms går där det ska gå, inte heller kan du be att få se Craftman kvitton eller löner, om han har upphandlat varor för dig, eller hyrs någon att arbeta med / för sig själv i ditt hem.

Du kan behöva för att få en faktura där organisationsnummer återfinns i CCR och moms ska vara betalningsområdet, framför namnet på hantverkare (-Business).

- Om du överför pengar direkt till ett bankkontonummer, är betalningen registrerad och du har ett kvitto som du har betalat hantverkaren. Om du vill göra det enligt bestämmelserna, se till att organisationsnummer och moms anges på fakturan så att den är registrerad, säger Halvorsen.

Crafts Association:

För att säkerställa därför att moms spelas in, och att du har din på skatte torra, men hur hantverkaren du har hyrt har lagt ut delar av arbetet med billig svart arbetskraft?

- Tyvärr händer detta för ofta, säger Harry Bjerkeng, chef för Crafts Company Association. - Fråga hantverket att städa upp!

Om du som entreprenör har ett kontrakt med och relaterar till en person är han ansvarig för att jobbet är korrekt. "Påminn honom om att han är ansvarig om det är ett misstag eller brist på arbete," säger Bjerkeng.

Han kommer också ihåg att det är klokt att relatera till professionella hantverkare som kan ha sina ämnen. Om den hantverkare du använder är i en av fackföreningarna, är han eller hon kvalificerad att använda masterexemplet.

Mästarens suffix är en skyddad titel, och hantverkaren måste också ha mästerskapet för att använda mästersmärket. Om din hantverkare är en mästare ser du detta på brevpappret. Om du vill vara helt säker kan du kolla om han verkligen är en mästare i registret för mästers brev.

Klicka här för att söka i huvudregistret.

ADVERT

Mest populära