All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så är trädgården lätt att underhålla

Underhållsfria trädgårdar inte existerar, men det kan vara en stor skillnad från trädgård till trädgård i hur mycket de kräver ansträngning. Oavsett om du har en gammal, väletablerad trädgård eller att bygga en ny, är det viktigt att tänka på funktion och underhåll.

Tror du att gräsklippning har blivit en energi, kan du göra det med blomsterbäddar. Du kan också minska gräsmattan genom att plantera ett brett bält av täta buskar och starka perenner på ytterkanten.

  • 12 steg till en framgångsrik perenn gräns

Undvik enskilda buskar spridda över gräsmattan, om du vill släppa konsumerar slalom körs med gräsklipparen.

Ett stämpel på en gräsmatta i exempelvis ett radhus är ofta mer stört än för användning. Det blir snabbt slitet och du måste hålla fast med gräsklippare bara på grund av 20m2.

Sätt också ett fast lager av sten eller trä - en träterrass är det enklaste och billigaste. Runt terrassen planterar du buskar och stauder som ger frodighet och visning mot grannar.

Du kan också göra urtag i plantagen för att bryta upp ytan om den blir för guld.

Läs också:

Växt lök och knölar under hösten, och njuta av nya blommor i rabatten på våren

Nu är det dags att plantera lökar och knölar, och på våren kan du njuta av nya blommor i rabatten när snön försvinner.

Lush: Liten eld, vårmorm och Veronika utgör ett vackert och ogenomträngligt bottenhölje under högre växter. Foto: Gro Jørgensen

Spara Ryggen

ogräsrensning och grooming i rabatter och gröna sax sängar är inte snäll mot ryggen. Minska den breda sängen som du måste gå in för att ställa in. Bättre på en smalare uppvuxen säng där alla växter kan nås från utsidan.

  • Skydda fundament mot blomster

Bygga blomster väl upp trottoarkanter eller väggar så att du inte behöver böja sig ner så långt för att nå ner. Weedbag och elektrisk skärp med lång axel sparar både ryggen och fingrarna.

Läs också:

10 snygga projekt som förvandlar trädgården

Ingenting är bättre än att använda sommaren för att fixa upp i trädgården. Vi visar dig 10 små och stora projekt som kommer att förändra din trädgård.

Låt inte gräset komma undan

Gradera aldrig hela vägen runt och runt buskarna du planterat. Växt buskar i öppen mark, täck med geotextil eller ett tjockt lager av tidningar så nära växterna som möjligt, och slutligen lägga ett lager av komposterat bark på toppen.

Detta förhindrar ogräs och upprätthåller fukt. Du kan också plantera fält-täckande perenner mellan buskarna. Undvik öppen mark i rosen och flerårig säng.

Ny plantering: Med jord och bark behöver du inte sträva efter att hålla ogräset ner i buskarna. Foto: Gro Jørgensne

Planta en "underkog" av persilja och lavendel till exempel under rosen. Det minskar lusinfarkt och håller undan ogräs. I den ständiga sängen plantar du kraftfulla stauder så nära som möjligt så att marken är täckt.Placering och vandring med en singel är svårt att hålla ogräs fri.

Du kan spara en hel del ogräsrensning och sprutning gift genom att lägga till en tjock geotextil under enda så rotugresset inte komma igenom. Täcken förhindrar också att singlarna försvinner i marken.

Se även:

Så här rengör du de bästa plattorna

Har du fläckar eller mos på beläggningsstenen? Så här blir du av med det.

Grön: Bergenia är mycket väl lämpad som marktäcke, även gränsar till husväggen där det ofta är torr.

kanter

Curb mellan gräsmatta och rabatter håller gräset på avstånd från växterna. Lägg kantstenar på höjden av gräsmatta så att du kan köra gräsklipparen ända fram. Kantstein längs enskilda banor förhindrar stenar i gräsmattan och i fältet.

  • För att rama trädgården

Grass äter in i stenparti kan stoppas genom att skapa ett dike med grus, 20-30 cm bred, mellan sängen och gräsmatta. Besteg diket med fiberduk du släpper väl upp på sidorna och fyll på med grus eller singel. Många av oss är för anständiga!

Gräsmattan måste vara nyklippt och resten av trädgården är sönder. Att trädgården är lite övervuxen, är bara charmig. Njut av att växa och växa runt dig och upprepa själv att en gräsmatta full av maskros är vacker!

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära