All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att bli brun skogssnigel

De allätande sniglar har tidigare varit misstas för Iberiska skogen snigel, men det är alltså brun skogssniglar som har ökat varje år sedan arten för första gången dök upp i norge 1988. Snigeln har också fått smeknamnet mordersnegl eftersom arten äter både sticklingar och växter.

Brunskogsneglen lever främst i levande växter och trädgårdsavfall, och det kan förstöra stora delar av en trädgård på kort tid. Men snigeln äter också gnats, och om en groda dör, tar det inte lång tid innan andra bruna muttrar kommer och börjar äta den.

Sniglarna bryter varandra

En av fonderna enligt Kenneth Ervik i den skadade butiken. Nej har en bra effekt på snigeln, det heter Nemaslug. Det här är en levande organism som tränger in i snigeln genom kroppsöppningarna och förhindrar att den tar mat, vilket snabbt kommer att döda snigeln.

Ett verktyg som har visat sig vara effektivt med Nemaslug är en så kallad snigel picker. Med det behöver du inte böja ner, och det samlar, klämmer och kastar snigeln i en väska på baksidan. När påsen är halv full, ta bort den och dyka sniglarna med Nemaslug enligt bruksanvisningen. Skaka påsen bra och låt den ligga 5-10 minuter. Sniglarna läggs sedan i ett par tre högar där det finns mycket aktivitet.

småningom färska sniglar lukt och äta resterna av sin egen art, de är ännu infekterade och döende - och att vara i nästa omgång äts av andra, färska sniglar får också sjuka och dör. På så sätt kan du bli av med många sniglar utan att behöva göra så mycket själv. Kom ihåg att spola väl genom snackplockaren efter användning.

Läs också:

Badrum på golv

Duschen ligger på en trappa. Badrumsväggen är randig. Ville ha var ett bad med några exklusiva hotell känsla, så Lene och Klaus medförde en ren ...

Gå tillsammans med grannar

- Det är viktigt att flera grannar komma samman och göra insatser för bästa resultat. Vi ser att detta blir allt vanligare, och att ett antal kommuner nu delar Nemaslug gratis, säger Ervik.

Kampen mot den bruna skogsnebeln kan börja från slutet av maj, men det är viktigt att inte börja med Nemaslug eftersom levande organismer kommer att dö om det är för kallt.

- En annan bra lösning är Smartbayt, en ny spännande äterställe baserad på öl som lock, säger Ervik. Påfyllningsstationen tjänar till att hälla öl i mitten, och utsidan är fylld med sniglar. Med locket på ska sniglarna inte fånga öl, men lukten kommer att fly. De öststörda sniglarna kommer att lockas för att fella och äta av det giftiga fältet. Det kommer inte att finnas någon gris, eftersom allt som krävs är att fylla på öl och gift.

A lava bruna skogs sniglar

Enligt den forskning som har bedrivits vid universitetet i Bergen (UiB), långvarig kall göra starka inbrytningar i brun snigel befolkningen - åtminstone denna sommar.

- Vi ser att det finns betydligt mindre bruna naglar i år. Det kan vara en halva jämfört med toppåret ", säger forskare Bjørn Arild Hatteland vid UiB och Bioforsk till Aftenbladet. Han fortsätter:

- Även om vi får en skarp begränsning i snöfigurerna under en kall vinter, kan de bruna naglarna lägga till 200-300 ägg. Frågan är hur många som överlever. Om många klarar sig, ligger det till grund för en ny uppgång från sensommaren, påpekar Hatteland.

Läs också:

Avskärmning för åtkomst - vad är lag?

Vad kan du göra och får du göra när du vill skärpa för åtkomst från din granne?

Sniglarna äter gärna varandra, och det är smart att utnyttja.

Här köper du snigel:

  • Skadedjurskontroll
  • Jula
  • Bayer Garden
  • Trädgårdswebben
ADVERT

Mest populära