All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vara trenden i färger, tapeter och textilier

Färger för våren och sommaren

Pastels: Den ljusa rosa, grönt och blått Färgerna som är nästan obligatoriska under den varma säsongen har än en gång gjort en ingång. I år är grön mer eukalyptus än mintgrön, och pastellfärgerna är gjorda av turkos, cerise och lila.

Earth Colors är ett brett utbud och det finns mycket att välja mellan, men de mörkbruna och bruna tonerna är starkast. Men hela kaffe-med-krämskalan är väldigt populär.

Blå är också vanliga, ofta i kallare turkos variation som kan vända över i grönt och baby blå eller Azure.

Guld, glitter och glamour: Metallfärger som guld, brons, silver, koppar och allt som glitter har en hög stjärna. Kuddar och dukar kan dekoreras med paljetter, kristaller, pärlemor och broderade mönster.

Grå: Från metallisk silverlook är steget inte långt till grått. Grå kommer vi att se mer och mer i hela interiören. Ibland blir den grå till silver, andra gånger är den mer blå eller grön, men vad de än kallar de gråtoner som gör att temperaturen stiger.

Svartvitt: De svarta och vita är fulla. Grafiskt svart mönster på vit bakgrund - eller vice versa - och stora stiliserade blommor, prydnads eller barock mönster i de två motsatta färger kommer att fortsätta under en tid framöver.

Strukturer : Det sägs att det inte längre är möjligt att tänka endast i färger och mönster. Du måste ha strukturen av patiens och kan med fördel blanda matt och glänsande, grov och slät, robust och flor tunn, slitna och glänsande, m. M.

Bakgrund

Förlusten är enorm. Med starka färger, kraftfulla mönster, distinkta strukturer och spännande nya material har tapetet kommit att bli. När tapetet är så nytt som de gillar idag kan det vara lite för bra att använda dem i ett helt rum. Fördelaktigt används de på en kontrastvägg, eller en plånbok som den också kallas. Det kan faktiskt vara effektivt nog med bara några höjder uppställda i mitten av en annars neutral vägg.

Den kontrasterande svarta och vita har länge varit populär, men nu är den också grå och silverfärgad starkt. På vårens tecken är det också soligt i vinden, precis som de blå tonerna vi inte sett en stund. Men det är inte bara den färg som spelar roll för att göra bakgrundsbilder av äkta bakgrundsbilder. mönster och struktur är så framträdande.

Gardiner och kuddar

Panelgardinerna är på retur. Häng mycket gardinduk högt upp under taket och låt dem gå hela vägen nerför golvet. De skulle vilja curl längst ner. Heng skikten, flertal gardin textilier vid varandra, ofta i hög grad kontrasterande material såsom tunn ausbrennerstoff med velour, siden med grovt linne och så vidare, men hålla sig till en begränsad färgskala - till exempel, vitt på vitt, olika grå eller brun tillsammans med beige.

Romantik och blommor tillhör vår- och sommarväv. Även här är pastellfärgerna stigande, tillsammans med stiliserade, naturliga realistiska eller naiva dragna blommotiv. Ornament och dukar för soffan, trädgårdsmöbler eller uteplatsen kan vara broderade, med gnistrande paljetter, tofsar och andra dekorationer.

Sängkläder

I sovrummet finns två tydliga huvudriktningar: romantik och jordbävning. Den romantiska kännetecknas av lyxiga vita textilier med ränder, blommor eller rader i föredragna pastellfärger. Lapptäcken av bonderomantiken är också fashionabel i form av täckta sängkläder i lapptäcke stil - antingen i bomullskvalitet eller i mer glamoröst sidentyg. Jordnöten går i brunt och beige toner - beströdd med turkos, röd eller olivgrön. Mönster och motiv är randar kors och kors eller blommor, blommor och igen blommor. Men även i sovrummet är svart efterfrågan. Svart sängkläder, vanligtvis med grafiska mönster, tunna vita ränder eller cirklar, är vanliga.

Möbler Textil

Soffan och barnstolarna brukar dras i enkelfärgade tyger med en klar struktur. Möbelmoten kännetecknas av en stark avsaknad av dominerande mönster. Ränder, rosor, blommor, smycken och 50-talets inspirerade grafiska mönster finns oftast på kuddarna och utbytbara filtar. För att skapa ett litet liv i tygerna är de ganska svagt målade, har vävda glanstrådar eller en vävd diskret tredimensionell effekt - men tyget är väsentligen i enfärg.

Massiva material som ull och läder finns för ögonlocket, och exklusiva feminina tyger är väl eftertraktade.

Mattor

De lösa mattorna är vanligtvis tjocka och mycket långhåriga, med trådar i både ull och linne. Olika material ger sken och fyllighet. En tydlig trend är att kvaliteten säljer. Vi har insett att om vi lägger till några extra kronor på mattan, kommer det att se mindre ut och hålla sig längre.

Vägg-till-väggband är också i skottet. Den uppdaterade kvaliteten har enastående design, modern touch och hög kvalitet och är mycket föredragna i sovrum där de ger en mild värme och mjukgolv, och i trappor där glidmotstånd och hållbarhet anses vara höga.

Om mönstren på möblerna lyser med sin frånvaro, är de mer framträdande på golvplattorna. Här växer de - både i verklig storlek och i popularitet.

ADVERT

Mest populära