All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Att bli soffa i 2006

Hur man blir soffan i 2006

  1. Möbler nya kläder

Ingen dagslända

Vi kan gillar eller ogillar det lika mycket som vi vill men faktum är att även om vi köper en soffa för att hålla 01:05 till 10:00 eller tjugo år, så att ändra möbler mode från årtionde till årtionde, från år till år - och nu ser vi kastas i säsongs.

Tidigare klassiker är till exempel de stora svarta lädersofforna som var så lätta och hala att de slängde ut ur dem - som var populära under julperioden. Och möblerna i sprutskärmen vi köpte på nittiotalet, då alla var tvungna att ta med mysiga stugprov i vardagsrummet. Som en reaktion på den trevliga, fick vi minimalistiska, japanska-inspirerade soffor i slutet av nittiotalet, innan någon överbelastad soffan med spets, kuddar och hjemmeheklete gosa filtar, som en del av shabby-chic stil. Eller indiska och marockanska inspirerade kuddar för att ge vardagsrummet en viss etnisk känsla.

Soffa form förblir glad för en stund, men för att fresta oss till förvärv, möbler ständigt ny design, och vi har tagit en smygtitt på vad soffan kommer att bära under 2006.

Klicka här för att titta på bilderna på möblerna nya kläder.

- Nästa år kommer mönstret till fullo. ränder, grafiska mönster och barocker, säger Jan Sveen. Se mer

Huvud trender

Nästa år kommer vi att se en hel del enfärgade soffor med mönstrade kuddar, tror vi Jan Sveen, från Jan F. Sveen Interiör mäklare. Och eftersom han säljer möbler till flera av de största möbelproducenterna tar vi honom på hans ord.

- Det har varit i stort sett enskilda färgade möbler, men nu vill vi se fler mönster - och inte minst nya mönster, säger Sveen. Någon mer elleville än andra.

De mönstrade kuddar kommer att ske i en eller flera sorter, och bakgrundsfärgen kommer att vara väsentligen densamma som soffan:

  • One mönstret
  • Två eller flera olika mönster i samma färger
  • Samma mönster, men i olika färgkombinationer
Eftersom kuddarna oftast kommer att mönstras blir det lättare att hämta dem senare.

Struktur och konsistens

Möbler och tyger vi omger oss nästa år, bör inte bara vara attraktivt att titta på - de ska också vara bra i handen. Kombinationen av tuffa, grova, grova vävda tyger med mjukare tyger kommer att få full effekt nästa år, enligt Sveen.

Tyg Charmig av Mario Sirtori. Visa mer

Strukturen hos de grova vävda tygerna, särskilt i ull, kommer att bli ännu mer grov nästa år. Dessutom kommer det att finnas fler blandningar, vars botten och mönster är av olika kvalitet. Till exempel i bilden till höger: Här är bakgrundsfärgen och mönstret i olika material som har tagit upp olika färger.Mönstret är gjord av det faktum att delar av det gröna tyget bleknar bort (!). Inte konstigt att möblerna kostar skjortan.

Chenille är på väg ut, medan andra typer av tyger, till exempel nyanser, åter tas i värmen. "Många människor är rädda för att använda skuggspeglar i möbler eftersom det" tar upp "intrycket av dem som är i dem. Men det spelar ingen roll mer än en fuktig svamp eller trasa för att uppdatera tyget.

Microfiber håller också på att bekräfta sin position som en möbel, bland annat i en version som lätt förväxlas med filt.

Färgrik

Green är dock - även i möbel- och inredningsvärlden. Grön i de flesta nyanser är fortfarande för alltid tillämplig. Färgskalan blir mörkare - och modig. Och kontrasterna är större än under en lång tid: Vad säger du till exempel, ett syre-grönt pushermönster på chockrött bakgrund?

- För den norska marknaden ser vi alltid att ämnena kommer i en röd, grön och blå version, säger Sveen. "Blue är helt borta från världen, men det säljer fortfarande lite här hemma.

Både färgskala och tygkvalitet varierar från land till land - även i Skandinavien, enligt Sveen. "Vi nordmän är färgglada än till exempel svenskarna och danskarna. Och medan vi föredrar soffor i ulltyger, skulle svenskarna helst föredra bomullstyg i sina möbler.

Impulser

Så vilka länder får vi impulser från? Och vilka länder kan vi jämföra oss med?

Sveen pinnar till myten av skandinavisk stil. I Norge kommer vi antingen att få drogerna lite grovare än i våra grannländer. Om vi ​​går i motsatt riktning, till de lite mer raffinerade ämnena; är de latinska länderna Frankrike och Italien som ligger närmast oss. Enligt Sveen är tyska möbeltyger och trender "ingen nordmän som gillar", medan brittiska tyger ofta blir för skina, tunna - och helt enkelt av dålig kvalitet.

Klicka här för att se drogeindustrin tror att vi kommer att gilla nästa år.

Läs också:

Inredning på catwalken

Interiörtrender hösten 2005

ADVERT

Mest populära