All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Detta gör du med radion i hytten när FM-nätet släcks

I 2017 kommer radio FM-nätverket att släckas i hela Norge. Detta antogs av parlamentet 2011 och bygger på det faktum att digitaliseringen av radio kommer att ge bättre frekvens och möjligheter för flera kanaler. Allting kommer till DAB.

Det betyder att från 2017 för övergång skärande i din favoritlåt kan antenner så hög som taket och fler kanaler som alla vara lika. Detta kan vara särskilt viktigt i stugan.

Visa när FM-nätverket stängs av i din region. Foto: Radio. com

Radio med minnen

I kabinen, radio galler dansband och mumla dialekt som uppdaterar dig på lokala nyheter från ett kontor i centrum.

När FM-nätet släcks, betyder inte att du behöver byta den värdefulla svart fordon med en silvergrå som inte matchar något annat i hela hytten.

Läs också: För att minska risken för inbrott semester

Om du fyller ett nödstopp av detta kan det vara skönt att veta att lokala radiostationer via FM-nätet kommer att sända fram 2022. <999 > Kommunikationschef för Digital Radio Norway, Mari Hagerup, förstår att vissa skulle vilja behålla den snygga radio som har legat i kabinen i flera år. Därför är det viktigt att informera dig om de alternativ som hon har, tror hon.

- Inte alla vet att det finns uppgraderingar, och inte minst att de är väldigt enkla.

Single Intermediate

För att göra radion med FM-signaler som är kompatibla med digitalen behöver du en adapter. Hagerup förklarar att DAB-adaptern är en liten enhet som ansluter till ljudingången på den radio du redan har.

- Adaptrarna kan köpas där de säljer radio och kostar mellan 500 och 1 200 kronor. Alla enheter har en skärm som innehåller kanalinformation, trafikmeddelanden och sådana saker, och så länge som din FM-radio har en AUX-ingång, är den kompatibel med en adapter.

Läs också:

15 fördelar genom att stanna ensam De digitala signalerna tas emot av adapter som sedan sänder ljud till radion.

- Vissa adaptrar har till och med en medföljande fjärrkontroll så att du kan byta kanaler och skruva upp volymen från soffan, säger Hagerup.

Kasta inte den charmiga gamla radion; Denna sak håller den levande! Foto: Expert. com

Personal hon inte tror att majoriteten av radiolyssnare köper en adapter när FM-nätet släcks 2017.

- Vi vet att många har bytt till en DAB-radio redan, och priset för en ny kan ligga under vilka en adapter kostar. Det finns inget att berätta vad folk väljer, men det är viktigt att säga att de har olika möjligheter.

DAB är inte bara DAB

Beteckningen DAB + kan göra att någon klamrar sig på huvudet. Vad har du? Vad behöver du? Vad är skillnaden?

Enligt Hagerup och hemsida Radio.nej, ingen skillnad mellan vanliga DAB och DAB + är så bra för dig och jag. Men för att ha samma rika kanaldiversitet efter 2017 måste man ha DAB + -radio.

Läs också:

5 saker du aldrig behöver använda tvättmedel för De flesta radioapparater som köpts efter 2009 är DAB +, och de flesta kanalerna sänder idag i det formatet. I framtiden kommer ännu mer att göra detsamma.

För att få reda på om du har DAB eller DAB +, ska du söka efter kanalerna NRK Sport eller P5 Hits - eftersom du har den senaste versionen och kan ta det lugnt.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära