All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att få din tandborste ALLTID elektriska

Vilken typ av tandborste du använder? (44%) 172

Jag borstar inte mina tänder (12%) 46

Borsten styrs inte och speglar endast läsarnas egna åsikter.

Tänder är något de flesta av oss har och det är viktigt att ta hand om dem för att hålla dem så länge som möjligt. Gebiss är trots allt inget att sikta på.

Och även om alla borstar sina tänder på egen väg, finns det faktiskt regler för hur man gör det mest rena.

Tar du väl hand om dina tänder? Testa här!

Billiga tandborstar bäst i test

Det är lätt att tro att den dyraste tandborste med snyggare design och intressanta effekter är den bästa tandborsten, men ett test utfört av den danska konsumenttidningen Tjek visar att de är helt enkelt

inte

bättre än de enklare och billigare tandkostnaderna. Det danska testet visade att vinnarna var tandborstarna för Coop-kedjan, billig X-tra-varumärke och Smile Basic. Båda har ett pris på endast 5 danska kronor, motsvarande 6 norska kronor. Även om den bra gamla manuella tandborsten fungerar bra om du använder den ordentligt, kan den fortfarande vara mer frestande med en elektrisk tandborste.

Är din elektriska tandborste vägen att gå?

Test: Philips Sonicare för barn

Gör allt tanbørster elektriska "Sonic All" heter den nya tandborste adapter som du kan ställa alla typer av tandborstar i När vanligt billig tandborste Plust verka som en fantasi. elektrisk tandborste.

Enligt den japanska webbplatsen, japantrendshop. com, som säljer detta fall, kommer tandborsten att vibrera med totalt 15 000 ultraljudsvågor på en minut. Dessa vågor bör vara mellan 16 och 20.000 Hz, vilket tydligen kommer att göra dina tänder rena överallt utan att behöva spendera någon energi på detta.

Produkten finns i grön eller rosa och kostar $ 87, vilket motsvarar 532 norska kronor.

Så här fungerar "Sonic All", enligt tillverkaren. Foto: japantrendshop. com

Finns i grönt och rosa. Foto: japantrendshop. com

Se bilder på tandborstadaptern här:

Den stora frågan är om det verkligen finns något syfte, eftersom du faktiskt köper elektriska tandborstar till samma pris. En snabb sökning på Kelkoo visar att du kan få elektriska tandborstar för mindre än 532 kronor.

Är du verkligen vitare på det här?

Test: Tandkräm

Vad är bäst: Manuell eller elektrisk? Men är det alls en sak att använda elektriska tandborstar om handboken gör ett anständigt jobb?

- Kliniska tester visar att det finns mer plackavlägsnande vid användning av elektriska tandborstar än manuella borstar. Detta beror på att den elektriska gör ett jobb förutom att göra de vanliga borsta ditt jobb, som du skulle ha gjort med en manuell tandborste, förklarar tandläkare Kha Duong, genom Tannpaleet i Kristiansand till DinSide.

Han känner inte till den här adaptern för att få vanliga tandborstar att vibrera, men påpekar att det inte är att det har samma oscillerande effekt som till exempel en Phillips Sonicare har. Efter tandläkarens erfarenhet kan en elektrisk tandborste för 200 kronor göra ett bra jobb.

DinSide har tidigare skrivit att nordmän använder samma tandborste i ett halvår. Enligt tillverkarna borde du byta tandborste var tredje månad, men det är din teknik som bestämmer hur snabbt det bärs.

ADVERT

Mest populära