All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Så att du får uteputene att tåla norska väder

Så det fanns ingen upprepning av förra årets rekord varma sommaren i år. Men det är inte så att vi stannar hela sommaren och hösten av den anledningen. Växling och instabila vädret är något mer krävande för de saker som vi har med oss, och det kommer att vara lite mer försiktig med möbler och tyger när det inte är så länge mellan regnskurarna.

Vill du behandlar dem på rätt sätt, dukar, kuddar, terrass filtar och paraplyer rensa norska klimatet bra. Under den värsta regnskurarna du gör tillräckligt klokt att ta textilierna under tak, men lite spill och duggregn gör ingenting om de tillämpas tätskikt. Även inom textilier kan det till och med fungera bra utomhus.

Proofing är viktigt

Vi vet hur mycket mer hållbara skor är om vi är bra att gå över med ett tätskikt spray på regelbunden basis - och detsamma gäller för de textilier vi använder på uteplatsen. Ger dem en dusch impregnering kommer smutsig inte fastnar lika lätt, och vatten och annan fukt matas inte. Du spiller kaffe, rödvin eller juice på ett impregnerat pad, kan färga fint torkas bort med en trasa innan det hinner att färga.

Ta ett dropptest

För full effekt bör impregnering upprepas regelbundet under hela säsongen. Ett dropptest kommer att berätta om det är dags för en ny behandling.

- Drick lite vatten på tyget. Om vattnet pålar på ytan, är tyget tillräckligt skyddat. Drar vatten, men i, är det dags för en ny dusch med ett tätskikt sprej, varm Bjorg Owren, creative director på IFI. nr.

Olika varianter för olika ändamål

När kraftigt regn bör kuddar område som omfattas, men med impregnering är tyger mycket bättre rustade att klara av grönska, små räkningar, vin, glass, juice och annat svin tillhörande nattliv till. Textilierna är från tapissamlingen Amazilia.

Impregnering för utomhustextilier kan köpas hos färghandlare och byggbutiker. Det finns både inloppsprodukter, dvs impregneringsmedel avsedda för blötläggning eller tvättmaskiner samt spray / borstprodukter.

- Den mest lämpliga för kuddar och andra utomhustextilier är tillräckligt med spray. Dessa är lätta att applicera och ger ett gott skydd. Express variant torkar extra snabbt, säger Ingrid Eikeland Övre Gard på Krefting, som har impregneringsprodukter från både stabil och Imprenex.

ADVERT

Mest populära