All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att skydda dina växter mot sena frost

Nattfrost i maj

Det är svårt att tid plantera perfekt. Det är lätt att bli ivrig och riven och börja plantera i trädgården och växthuset när vårsolmen värms. Men nattfrost kan också komma i maj.

Har du redan planterat i jorden när frosten kommer, så är inte allt hoppas ut. Här är några akut tips.

Frost i växthuset

I ett växthus är plantorna bättre skyddade än de som står utanför. Ett växthus med polykarbonatplattor kommer att hålla värmen bättre än någon av fönster - frosten blir lättare att dra in.

  • Läs också: Därför bör du kissa i trädgården

För att skydda pläterade växter i växthuset, så den danska trädgårdsexpert Jesper Carl Corfitzen goda råd: växter i växthuset kan skyddas mot frost genom att placera geotextil eller bubbelplast över plattorna på natten. Gör det till exempel med tomater, chili eller blommande blommor.

Läs också:

Hur lyckas man med magisk magnolia

Magnolia lyser med sina vackra tidiga blommor på våren. Men du kan plantera magnoliater nu.

Nattfrost i köksområdet

Potatis bör helst inte utsättas för nattfrost. Enligt Corfitzen är det möjligt att hamna utan potatis om potatiserna vänder sig bort under frostbett.

Läs också: Planterar du denna potatis i jorden, riskerar du fängelse? 999> Vissa grönsaker som lök och kål riskerar också att gå ner om de utsätts för nattfrost. Här är tricket att lägga ett non-woven tyg över plantorna på natten.

Sommarblommor och exotiska växter

Om du har exotiska växter, som citrusväxter, bör du lägga dem under halvtak och täcka dem med en filt på natten. Du borde också torka bubbla slingan runt burken.

Läs också: Därför älskar dina växter kanel

Se också:

att skapa vackra jul kransar

Den finaste Julkran Stock själv! Vi visar dig hur du gör det.

Sommarblommor och kranväxter från södra himlen kommer helst inte att vara i marken förrän någon gång i maj när risken för nattfrost är över.

Om sommarblommorna och löken fortfarande finns kvar i jorden i april kan du ha tur och undvika att plantera genom att använda non-woven på natten. Till exempel, om växterna är i burkar, bör de läggas i garaget på natten.

Träd och buskar

Om våren har varit mild kan buskar och träd börja arbeta med nya skott och löv. Det kan orsaka att vissa sårbara växter som rosor växer helt. Om du inte har klippt rosen ska du vänta tills frosten är borta.

Mindre buskar och träd, du kan lägga ett filt eller ett vävt tyg för att undvika den värsta skadorna. Enligt Corfitzen finns det lite du kan göra med odlade träd och buskar.Du måste bara hoppas på det bästa.

Källa: bolius. dk.

Läs också:

Hur man träffar trädgården

Med blommande frodiga ramar kommer din trädgård att känna sig ny.

Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära