All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Som du aldrig har sett en Opel Omega

Text och Foto: Kaj Rath Alver

I 1989 överraskade Opel hela världen för att presentera Opel Lotus Omega. En rykande bredd karosseri luft gälar i huven, anpassade tillverkas däck från Goodyear, 3, 6-liters twin turbomotorn 377 hk, och kan nå 290 km / t.

I princip är en helt ombyggd Omega 3000-så varför kan inte ett balanserat fartyg från stadens centrum göra detsamma. Med en stationsvagn. Bara ljusår rå?

Kontrollera dessa allmänna vagnar.

Totalt byggs

Den irriterande vackra omegaet började livet som en Omega 2. 0i, innan den omvandlades till en 3000 24v av den tidigare ägaren.

- Jag ville bara måla det blå, men jag kommer ihåg den tid jag satt vid matbrottet på jobbet och förklarade hur mycket jag var tvungen att montera en Lotus-motor i den.

Foto: KAI RATH ALVER

Foto Kaj RATH ALVER

Foto Kaj RATH ALVER

Foto Kaj RATH ALVER

Foto Kaj RATH ALVER

läcker ut, under och inuti < 999> Bilen var helt demonterad tills det inte fanns någon enda skruv kvar i karossen. Som vanligt var det mycket mer rost på bilen än förväntat.

Denna Opel är kanske lika sällsynt.

Särskilt på bakhjulen, golvet och en del av motorrummet. Hela kroppen var mättad, ny metall svetsades in och alla lederna sysades för att räkna bitarna.

Lamahjulbågarna som sträcker sig över de övre delarna av bakdäcken - de skärs ut och byts ut med en uppsättning frambågar som har sträckts något.

fendrar ades också valsas och sträcks för att inrymma über sexiga impellrar Forgatio, mätning 10x20 främre och 11x20 tum bak.

878 hk

Ursprungligen byggde Lotus 3,6 liter 377 hk. Nu borrade block med betong i nedre delen av kylkanalerna borras också så att pannan nu är 3, 9 liter.

Veiva slipas, poleras och balanseras. Turboen som blåser livet i galenskap är en Garrett GT4202R som inte löper ut tills siffrorna säger 878 hästar och 1048 Nm på hjulmuttrarna.

Läs mer om hur bilen fungerar och allt gjort i den senaste upplagan av GATEBIL. Magasinet är till salu nu och är plast inpackat tillsammans med Autofil.

Här är några av vad du kan läsa.

ADVERT

Mest populära