All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

För att bli av myggor på terrassen

Se Berlins galnaste hotell

från ingenting till makalösa vindsvåning

Direkt från badkaret till sängen

Varför inte bara bygga ett hus av gamla pallar?

Culicidae är blodsugande insekter som kan göra sommaren irriterad när de surrar på terrassen.

I Norge är kontakterna ofarliga, men de kan, som bananflugor, vara obekväma.

Lyckligtvis suger bara självmordet blod.

Dokumenterad effekt

Att sitta på terrassen kan vara irriterande. Efter en stabbning kan du få klåda och svullnad, men det är ganska möjligt att bekämpa myggan.

- Kontrollera om myggor innehåller ämnena DEET eller Icaridin. Det är dokumenterat att dessa droger verkar mot myggor, säger forskare Tone Birkemoe vid Statens folkhälsoinstitut (FHI). nej

Vitlök och fläkt

Vitlök och B-vitaminer bör också fungera. När detta äts, droppar det ut genom huden och det gör att myggan blir mindre irriterande.

Vissa har en bra upplevelse med bordsfans. Ett råd Birkemoe i FHI tycker att du kanske vill försöka.

- Vi brukar uppleva myggor i tyst luft, så det gör inte ont för att försöka, säger hon.

Men elektriska apparater som gör ultraljud, som, som att kämpa med myggor, inte fungerar, enligt institutet.

Utvecklat i små dammar

Vallmursväggarna utvecklas i stillvatten. De flesta arter föredrar små dammar, men vissa finns också i större grunda dammar, i träsk eller träsk och på översvämmade fält längs de stora floderna i östra Norge. Den gemensamma arten som stör oss människor är av släktet Aedes.

Romerikes Blad kunde berätta om den så kallade flommen tillbaka tidigare i sommar. Det är, som namnet antyder, särskilt utbredd i områden där det har varit översvämningar, och särskilt i områdena kring Øyeren får på sommaren kallas myggår.

Men tillsammans med Vorma och Glomma är det mycket fluffigt och det söker områden där det inte har varit översvämningar.

Mosquito Tekke

Det är också känt att vissa människor har kallat mygga halm och lockar betydligt fler myggor än andra. Förmodligen beror det på vissa luktar som myggan flyger för, men som inte är helt klar, trots mycket forskning.

Stingarna är orienterade både vid syn, odds odds och genom att uppleva värmestrålning från värddjuret och vattenångan från andan. Koldioxid från andan gör det möjligt för myggorna att flyga, medan andra luktar från huden, b. a. Mjölksyra, verkar attraktiv.

Hudreaktionerna på pluggen, som blåsor och klåda, är en allergisk reaktion på grund av insekterna som sprutar saliv i såret.

Rök och netto

Mosquito Spiral som avger rök kan också fungera, förklarar Birkemoe, men kom ihåg att vissa människor får andnings reaktioner andas dessa substanser, och bör de flesta undvika att andas aerosoler och rök från en sådan medel.

Annars är fint nät över huvudet och i öppna fönster effektivt skydd mot myggor, men kanske inte så mysigt.

Se även:

Hur man tar sig av bananflugor

Registrera dig Klicka på Hem Nyhetsbrev Gratis

Se Berlins Craziest Hotel

Över 1000 Inspirerande Bilder

ADVERT

Mest populära