All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Att bli mossa gräsmatta

En mild vinter är inte bara tråkigt för dem som såg fram emot att åka skidor och leka i snön, är det också trött för gräsmattan. För en mild vinter och milda våren ger god vekstkår för mossa.

- En vinter med temperaturer som sträcker sig från noll till fem grader Celsius, hög fuktighet och låg ljus, är rena paradiset för mossa. För gräset är dock ofördelaktigt, forskningsdirektör Trygve Aamlid Bioforsk tidigare sagt att vi villan.

Många är irriterade över mossan som har uppstått, och därför är det också trevligt att veta hur man tar bort det när den sista snön har smält bort och det har frysning.

Läs också: Hur man hålla din gräsmatta krångel

hur man kan bli mossa

För att förhindra mossa frodas i första hand, är det viktigt att göra regelbundna klippning, tillräckligt luftning och god befruktning.

För växer den gröna mattan tillväxten relativt snabbt, och få den ensam kan det inom ett par år bildar en filt över gräsmattan. Därmed är det också svårt för gräset att växa.

Men mossan har först till kvarn rekommenderade produktchef Jonas Hemmingsson i gödsel producent Bayer Garden gå igenom tre steg för att bli av med det.

- Det första steget är att bli av med mossa i att strö mossan mördare över gräsmattan. Efter cirka två veckor kommer du att se att mossan har varit svart. Sedan helt enkelt kratta bort det, säger Hemmingsson till Newswire. nr.

Han rekommenderar att göra så tidigt som mars eller april, och det spelar ingen roll om gräsmattan fortfarande är våt.

Om du inte vill använda en mossa mördare kan använda en järn rake för att få upp mest mossa.

Foto: Getty Images

... och så du håller din gräsmatta snyggt ytterligare

Om du vill ha en trädgård med tät och grön gräsmatta, måste du vara smart att gödsla gräset efter att du har tagit bort mossan.

Gödsel du gräsmatta två till tre gånger under säsongen, få gräset näring och växer bättre än mossa.

För att befrukta en trädgård på cirka 100 kvadratmeter behöver ungefär två och en halv kilo gödningsmedel. För en större trädgård på cirka 250 kvadratmeter behövs omkring sju och en halv kilo.

Läs också: att ta bort mossa på taket

måste trimmas regelbundet

För att hålla din gräsmatta snyggt under sommaren och hösten kan betraktas som en gräsmatta rengöringsmedel som både tar bort ogräs och ger näring samtidigt, om du inte vill rensa upp ogräs själv. Detta bör göras i juni-juli.

Men enligt Hemmingsson är det mycket viktigt att trimma gräsmattan regelbundet.

- Det viktigaste nu är att trimma den regelbundet. Hur ofta gräsmattan ska klippas beror på hur snabbt gräset växer, men vi rekommenderar minst en gång i veckan, sade han.

Han understryker att gräsmattan inte vara snål cut. Med lite längre gräs är svårare för mossan att växa.

- Gräset ska vara runt tre till fyra centimeter, då gräset är grönt och mjukt.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära